Kærlighed og sex

Flere unge mænd vil giftes i dag

af Marie Tromborg 27. februar 2011
Foto: All Over Press
Mænd er mere interesserede i kærlighed og ægteskab end kvinder.

Undersøgelsen i tal

- På tværs af alle aldersgrupperne viser undersøgelsen, at kvinder ønsker mere uafhængighed end mænd i deres parforhold. 77 % af kvinderne siger, at deres alene-tid er "meget vigtigt". Det er kun 58 % af mændene, der har det på samme måde.

- 78 % af kvinderne siger det samme om at få deres egen interesser og hobbyer - kun 64 % for mændene.- En tredjedel af kvinderne vurderer at one-night-stands er vigtige - det er under 25 % af mændene enige i.

- 54 % af mændene siger, at de har oplevet kærlighed ved første blik, sammenlignet med kun 44 % af kvinderne, og blandt enlige uden børn vil flere mænd (24 %) end kvinder (15 %) gerne have børn.Kilde: Online- analysebureauet MarketTools

Kvinder er mere tilbøjelige til at ønske stor selvstændighed i deres forhold sammenlignet med jævnaldrende mænd.Det viser en stor repræsentativ undersøgelse blandt mere end 5.000 enlige amerikanere foretaget af online- analysebureauet MarketTools. Resultaterne viser, mænd er mere interesseret i kærlighed, ægteskab og børn end jævnaldrende mænd tidligere har været. Samtidig vil kvinder have mere plads og selvstændighed ind i deres forhold nu end deres mødre ønskede det tidligere.Mænd med feminine holdningerForskerne bag den repræsentative undersøgelse vurderer derfor, at resultaterne afslører en holdningsændring i kønnenes forventning til et kærlighedsforhold.- Mænd udtrykker i dag nogle traditionelt set feminine holdninger, mens kvinderne har taget traditionelle maskuline holdninger til sig, siger biologisk antropolog Helen Fisher, der hjalp med at udvikle undersøgelsen til USA Today.En anden forsker bag undersøgelsen er professor og socialhistoriker Stephanie Coontz fra Binghamton University.- For mig som historiker, er det en helt fantastisk bekræftelse om, hvad der er ændret i de sidste 40 år.Højere uddannelseEn af forklaringerne på at kvinder ønsker mere selvstændighed og alene-tid er, at kvinder i dag bliver højere uddannet og går mere op i deres karriere end tidligere.- De føler ikke, at de på samme måde er afhængige af mændene, og derfor er det ikke længere en overlevelsesfaktor at finde en mand, siger sociologiprofessor Kathleen Gerson fra New York University.Læs også: Hvad nu hvis man bliver forelsket i en gift mand?