Kærlighed og sex

Flere kvinder end mænd fortryder utroskab

af Charlotte Hallbæck 22. august 2014
Foto: Pantherstock
Matchmakingsiden partnermedniveau.dk har lavet en undersøgelse om utroskab blandt medlemmerne – og den viser bl.a. at kvinder ofte fortryder deres sidespring

Er der gået hverdag i den derhjemme, er sex kun en årlig tilbagevendende begivenhed, og er der flere skænderier om opvasken end romantiske kys i sofaen? Et sidespring kan være fristende for begge køn, når parforholdet ikke kører på skinner – men kvinder og mænds syn på utroskab er forskelligt. Det viser en undersøgelse foretaget af matchmakingsiden partnermedniveau.dk blandt 606 skandinaviske singler.

Mænd lægger lige så meget vægt på fysisk som på følelsesmæssigt utroskab. For kvinder er det værst, hvis partneren forelsker sig i en anden.

I Danmark svarede 63 % af de kvindelige deltagende, at de heller så deres partner gå i seng med en anden for en aften end at forelske sig uden seksuel utroskab. Hos mændene var svarprocenten præcis 50 for begge scenarier. Måske er disse tal et udtryk for, at kvinderne ikke finder seksuelle sidespring lige så slemme, som mændene. I hvert fald havde 44 % af kvinderne rent faktisk været seksuelt utro mod kun 28 % af mændene. Til gengæld fortrød 84 % af kvinderne sidespringet, hvilket kun gjaldt for 64 % af mændene.

Hvorfor var du utro?

I undersøgelsen angav de deltagende også, hvorfor de havde været utro. Lige mange mænd og kvinder kunne ikke finde nogen speciel årsag til sidespringet (22 og 23 %), mens resten tegnede meget forskellige billeder. Næsten halvdelen af kvinderne svarede, at de havde forelsket sig i en anden (49 %) og/eller havde kedet sig i sine forhold (43 %). Kun hver 7. mand havde været i samme situation, mens halvdelen af dem (46 %) simpelthen bare havde lyst til sex med en anden. Blot 11 % af kvinderne begrundede sidespringet med en sådan lyst.

Troskab i fremtiden

I hele norden var man enig om, at troskab, ærlighed og tillid rangerer, som de vigtigste værdier i et parforhold. 4 ud af 5 (78 %) svarede desuden, at troskab er mindst lige så vigtigt i dag som tidligere. Næsten lige så mange (76 %) tror på, at troskab også i fremtidens parforhold vil være afgørende, mens hver 10. mener, at denne værdi mister sin betydning.

 

Kilde: partnermedniveau.dk

Galleri: 8 kendte mænd der faldt for fristelsen

Hugh Grant

Da den engelske hjerteknuser Hugh Grant blev kæreste med modellen og skuespilleren Liz Hurley, virkede de som det perfekte ægtepar. Men i juni 1995 blev han bogstavelig talt taget med bukserne nede på Sunset Boulevard, hvor han var i intimt selskab med den prostituerede Divine Brown. Liz Hurley valgte at tilgive ham sidespringet, men parret gik endeligt fra hinanden i 2000. Siden da har Hugh Grant haft flere affærer, som har resulteret i indtil flere børn med forskellige kvinder.

Bill Clinton

Der er vel ikke nogen affære i verdenshistorien, der har fået så meget omtale som ekspræsident Bill Clintons affære med praktikanten Monica Lewinsky. Han benægtede forholdet (med de efterhånden så berømte ord ”I did not have sexual relations with that woman”), men det hele endte i en politisk skandale og en rigsretssag, hvor han stod anklaget for at have begået mened. Han endte dog med at blive frikendt, men måtte give en offentlig undskyldning for at have løjet. Hans kone Hillary Clinton tilgav ham og blev i ægteskabet, men har siden udtalt, at det var en af de sværeste beslutninger i hendes liv.

Arnold Schwarzenegger

Efter 25 år som det ultimative powerpar lod Arnold Schwarzenegger og Maria Shriver sig skille. Ikke lang tid efter afslørede en avis, at Arnold Schwarzenegger 14 år forinden havde fået et barn med husholdersken, og Schwarzenegger måtte gå til bekendelse over for sin hustru. Siden da stod danske Gitte Nielsen også frem og påstod, at hun angiveligt skulle have haft en affære med ham, mens han var sammen med Maria Shriver.

Tiger Woods

Golfspilleren Tiger Woods havde stor succes på golfbanen, og privat kørte det også godt, for han var gift med den svenske skønhed Elin Nordegren. Men lykken holdt ikke, da en avis bragte nyheden om, at han angiveligt havde haft en affære. Det satte en kædereaktion i gang, og pludselig strømmede det ind med tilkendegivelser fra kvinder, der alle sammen hævdede, at de havde haft en affære med golfspilleren. Elin Nordegren lod sig skille fra ham året efter, og økonomisk mistede han også en del, da flere sponsorer valgte at trække sig fra deres samarbejde med ham.

Jude Law

Den engelske skuespiller mødte den engelske it-girl Sienna Miller under indspilningerne til filmen Alfie. De fandt sammen, blev forlovet året efter, men forholdet stoppede brat, da Jude Law blev afsløret i at have en affære med sine børns barnepige. Sienna Miller tilgav ham, men halvandet år efter valgte parret at gå endeligt hvert til sit.

Jesse James

Jesse James blev gift med Sandra Bullock i 2005, men fem år efter vakte han skandale, da adskillelige kvinder stod frem og påstod, de havde haft en affære med tv-værten. Sandra Bullock aflyste sin pr-tur for filmen The Blind Side (som hun modtog en Oscar for, mens skandalen kørte på sit højeste), og ikke lang tid efter gav Jesse James hende en offentlig undskyldning og bad om tilgivelse. Den fik han nu ikke, for en måned senere kom det frem, at Sandra Bullock havde bedt om skilsmisse.

Brad Pitt

Brad Pitt og Jennifer Aniston virkede som det perfekte par, da de giftede sig i 1998, men lykken varede ikke ved. Under optagelserne til filmen ”Mr. and Mrs. Smith” forelskede han sig i Angelina Jolie. Skilsmissen blev en realitet i 2005, og Brad Pitt har siden hen forlovet sig med Angelina Jolie, som han nu har en kæmpe børneflok med.

David Letterman

Talkshow-værten David Letterman mistede lidt af sin popularitet, da det i slutningen af 2009 kom frem, at han havde haft sex med adskillige af sine kvindelige ansatte. Han følte sig tvunget til at stå frem, da det viste sig, at han var offer for afpresning. Han undskyldte offentligt og har siden hen sagt, at han vil gøre alt for at få det til at fungere med sin kone Regina Lasko.