https://imgix.femina.dk/media/8f5df56b1619445e9c8521994f1a34ef.jpg
Kærlighed og sex

Farshad Kholgi: Når vi dater, lyver vi

26. november 2011
af Farshad Kholghi
Illustration: Sisterbrandt
Farshad Kholghi er 40 år, single og erfaren dater. Men hvad gør man, når hun er vild med yoga og børn – og han helst vil undgå begge dele...

AV ..! jeg kan ikke bevæge mig .., stønner jeg og hiver efter vejret. Yogainstruktøren, der har skiftet navn fra Svend Jørgen til Brahmin Siddharta, prøver forgæves at flette mig ud af denne yogastilling. Men hans ihærdige forsøg resulterer i, at jeg også får hold i ryggen.

- Bare rolig, Farshad, det skal nok gå, siger en bekymret Lise, som jeg har datet i en uge.

Hvis jeg kunne svare hende, ville jeg med glæde fortælle hende et par sandheder ... men lige nu, i denne position, som ifølge Svend Jørgen burde have været det tætteste på nirvana, man kan komme, føler jeg, jeg er tættere på døden. Sandheder. Det er netop mangel på det,der har ramt mig i bogstaveligste forstand.

Alt imens jeg mærker blodcirkulationen i min krop stagnere, anstrenger jeg mig for at huske, hvordan jeg er havnet på denne yoga-weekend: Lise og jeg mødte hinanden på cafeen - den, jeg plejer at sidde og skrive mine klummer på. Jeg gik over til hende, præsenterede mig og spurgte, om hun havde lyst til at drikke en kop kaffe med mig en dag. Hun sagde ja.

To dage efter mødtes vi igen. Jeg skænkede champagne op til hende, og boblerne dansede som berusende havfruer i champagneglasset. Jeg havde virkelig lyst til at elske med hende på stedet. Lige meget hvor civiliseret og intellektuel man ønsker at fremstå, så kan man ikke løbe fra de medfødte drifter, man er underlagt Drifterne styrer mere, end vi nogensinde tør indrømme over for os selv.

Stemningen var høj, og de glade champagnebobler virkede som stærke lykkepiller på os begge. Der var ikke det emne, vi ikke var enige om. Jeg fortalte hende, at jeg var vild med "Godfather"-filmene, og hun nærmest skreg:

- Gud, hvor er det pudsigt! Det er jeg også.

Vi opdagede, at vi i virkeligheden havde så mange interesser, som vi ikke engang selv var klar over. Hun opdagede, at hun var helt vild med: Skak, jazz, paintball, "Godfather", Frank Sinatra, Hemingway og gamle skrivemaskiner. Jeg opdagede, at jeg var helt ekset med at løbe maraton, danse salsa, gå til madlavning, feng shui, clairvoyance, yoga og ...

- Jeg elsker børn. De er så dejlige. Jeg er vild med børn, siger hun så.

- Ih ... ja ... jeg ... er ... også ... jeg er så vild med yoga .., svarer jeg.

- Hvad siger du til at komme med mig til yoga næste fredag? spørger hun mig og klemmer min hånd.

Vi kyssede hele aftenen og elskede resten af natten. Det er sådan, jeg er endt i denne situation nu.

- Kære Lise, jeg er nødt til at indrømme, at jeg ... ikke er til yoga, hvisker jeg til hende. - ... og jeg hader skak, indrømmer hun flovt.

- Er der noget andet, du ikke bryder dig om? spørger hun, og jeg føler mig tryg nok og siger:

- Ja, det med børn er jeg heller ikke helt klar til. Lise er tavs et øjeblik, og så kigger hun lettet på mig og siger:

- Nå, o.k. ... men jeg vil altså gerne have børn snart.

Det er godt at være ærlig. Så spilder man ikke hinandens tid.

Siden da har jeg været på mange dates; men jeg må dog indrømme, at følgende replikker stadigvæk forekommer hyppigt på mine dates: "Ih, jeg er vild med skak. Vil du med til yoga på fredag?" kan jeg høre min date sige, hvorefter jeg hører mig selv sige: "Ih, hvor er det pudsigt. Jeg elsker selv yoga ...

Læs også