https://imgix.femina.dk/media/71205637ff824b52ac0c64224420a1da.jpg
Kærlighed og sex

Få flirten ind i hverdagen

21. september 2011
af Pernille Lewinsky Kofoed
Foto All Over Press
Mange af os sætter lighedstegn mellem at flirte og at score. Men flirten handler om meget andet end at finde en kæreste

RÅDGIVNING OM FLIRT OG DATING

Lars Ylander er cand.mag. i filosofi og fransk. Han har sammen med cand.mag. og coach Louise Scheele Elling skrevet bogen "Flirt med livet" og stiftet firmaet LoveConcern, hvor de holder foredrag om flirt, coacher i dating og rådgiver om flirtende kommunikation. Læs mere på loveconcern.dk

Det er midt i morgenmyldretiden. Du holder i din bil og venter utålmodigt på, at lyset skifter til grønt. Mens du sidder der fordybet i dine egne tanker, kaster du tilfældigt et blik ind i bilen, der holder og venter i banen ved siden af dig. Fyren bag rattet kigger på dig, fastholder dit blik et ganske kort, men intenst øjeblik og når lige at sende dig et stort smil, inden lyset skifter, og han er væk.

Det hele har taget under et halvt minut, men alligevel kan du mærke, at det har rørt noget i dig. Faktisk reflekterer du over den lille episode flere gange i løbet af dagen.

8 tips til et stærkt parforhold

- En flirt kan sagtens hvile i sig selv og behøver slet ikke at føre noget med sig. Alligevel kan et hurtigt blik, en sød bemærkning eller et varmt smil efterlade en fantastisk, ja nærmest berusende følelse og blive dagens store begivenhed eller måske endda et minde for livet, forklarer Lars Ylander. Han holder kurser og foredrag om det at flirte og har sammen med Louise Scheele Elling desuden skrevet bogen "Flirt med livet".

At flirte er at leve
Ofte forbinder vi flirten med noget seksuelt, men det at flirte behøver langtfra at have et egentligt formål.

- At flirte er at leve, og det får din indre livsgnist til at flamme op. Man behøver overhovedet ikke at have et formål med sin flirten - man kan sagtens flirte for flirtens egen skyld, understreger Lars Ylander og tilføjer:

- Når du flirter, viser du overskud og lyst til at anerkende et andet menneske. Du kan nærmest betragte flirten som en lille blomst, som du forærer til den, som du møder, og som blot bunder i et ønske om at vise vedkommende opmærksomhed og anerkendelse. Faktisk kan du flirte med alle - mænd, kvinder, unge, gamle og på tværs af religioner og racer.

Læs også Forelsket i en gift mand

Flirt din selvtillid i top
At flirte uden bagtanker er det, som man kunne kalde den rene flirt - en spontan og kortvarig seance, men hvor der ikke "sker mere".

- Flirten giver rigtig mange gode indre oplevelser og kan desuden få ting til at ske i dit sociale liv. Flirten spreder glæde og passion og booster både dit eget og andres selvværd. Hvis du er god til at flirte, så er du sjov at være sammen med. Du får folk til at smile og kommer selv til at smile - og det fungerer som en positiv spiral, forklarer

Læs også Camilla Kjems klumme: At flirte er at leve

Kræver mod at flirte
Ifølge Lars Ylander kræver det mod at flirte.

- Du kan aldrig være sikker på, hvordan din flirt bliver modtaget. Om den bliver misforstået, eller om den måske vil blive afvist. Bliver din flirt ikke gengældt, så undlad at tage det personligt, men tag det let, og træk på skuldrene. Måske har vedkommende bare en dårlig dag, og så har du i det mindste spredt lidt god karma. Og husk, at flirten bliver til en livskraft, der spreder sig og skaber endnu mere livskraft. Faktisk er flirten livsvigtig på (næsten) samme niveau som mad, vand og søvn, pointerer Lars Ylander.

Hvilken type er du i et forhold?

Læs også