https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/november/utro-prim.jpg
Kærlighed og sex

Disse kvinder er mest utro

11. november 2013
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Kan man på forhånd sige, hvilke kvinder, der har mest tilbøjelighed til at være utro ved den kommende tids julefrokoster? Ja, mener norsk sex- og samlivsekspert, og en hollandsk undersøgelse bakker ham op.

Julefrokosterne står for døren og mon ikke mange ville give en hel del for på forhånd at vide, om deres partner var typen, der kunne finde på at være utro? Så præcis en undersøgelse har vi desværre stadig til gode at få gennemført, men en ny hollandsk undersøgelse kan i det mindste give os en ide om, hvem der er mest utro.

Den norske sex og samlivsekspert Peder Kjøs har i denne uges udgave af det norske ugeblad KK skrevet om netop den hollandske undersøgelse, som bl.a. har set på forholdet mellem utroskab, magt og penge.
- Måske ikke så overraskende viser det sig, at mænd med magt og penge er de mest utro. Overraskelsen ligger derimod i kvindernes svar, fortæller Peder Kjøs, og fortsætter:
- De viser nemlig, at kvinder også er mere og mere utro, jo mere magt og jo højere indtægt, de har. Mægtige kvinder er mere utro end mænd med mindre magt, så undersøgelsen udfordrer faktisk hele forestillingen om, at lysten til utroskab er kønsbestemt.

Fordi de kan!
Undersøgelsen stiller dermed spørgsmål ved den gængse opfattelse af, at utroskab handler om forplantningslyst, og at mænd derfor er mere utro end kvinder.
- Måske det i virkeligheden bare handler om noget så enkelt om at have muligheden for at være utro og slippe afsted med det, mener Peder Kjøs, som også konstaterer, at forskellen på hvor utro mægtige kvinde og mænd er, er forsvindende lille. Når vi har nået en vis position er vi faktisk lige slemme.

Selvtilliden spiller også en rolle
Peder Kjøs mener, at det skyldes måden, man ser verden på, når man har nået en høj position i samfundet.
- De mægtige er vant til at se muligheder for sig selv og har en tendens til at tage mindre hensyn til andres ønsker og behov, siger han og fortsætter:
- I tillæg har de mægtige mere selvtillid. De har mere tro på, at de er attraktive og at de kan slippe af sted med de ting, de gør. Dermed tillader de også sig selv at handle mere impulsivt og i højere grad gøre dét, de selv har lyst til, vurderer Peder Kjøs.

TEST DIG SELV: Hvor sundt er dit parforhold?

Stil et spørgsmål til parterapeuten

Er det hele gået i hårdknude, eller er der bare nogle ting der ikke fungerer mellem dig og din partner? Har I svært ved sexlivet, misforstår eller irriterer I hinanden - eller er I på vej i hver sin retning? Så kan privatpraktiserende par- og psykoterapeut Kickan Andersen måske hjælpe jer.

Kickan er foruden privatpraktiserende psykoterapeut også foredragsholder og skribent, og hun står klar til at svare på dit spørgsmål.

Se mere her

Læs også