https://imgix.femina.dk/media/c247f0133fbb425295e4ec3015882e70.jpg
Kærlighed og sex

Det vigtigste for manden er at gøre kvinden glad

26. oktober 2011
af Mette Glargaard Andersen, www.taminia.dk
Vil du gerne have din mand til at opfykde alle dine ønsker? Her får du parterapeutens guide til lykke og tilfredshed med din partner.

FAKTA

Mette Glargaard er coach og terapeut, og lige nu aktuel med bogen "Red dit parforhold - før det kommer i krise"

Red dit parforhold - før det kommer i Krise
Forlaget Grenen
144 sider
Kan købes online på www.dinchance.nu samt hos boghandlere over hele landet.
Læs mere her: http://www.dinchance.nu/red-dit-parforhold/

Sidder du nu og tænker "Det gælder ikke min mand"? Så prøv lige at spørge ham eller vis ham artiklen her.

Det som er den helt store udfordring i dette, er faktisk at kvinden ofte er rigtig dårlig til at kommunikere hvad hun har brug for, for at være glad.

Kvinder er - og nu generaliserer jeg - ofte langt bedre til at fortælle, hvad de IKKE vil have, og hvad de er utilfredse med. "Hvorfor gør du aldrig…" "Jeg er så træt af at du ikke…"

Det giver manden en følelse af, at lige meget hvad han gør, så er det ikke godt nok. Det motiverer ham ikke til at interessere sig for, hvad der skal til for at gøre dig glad. (Og det omvendte kan naturligvis være tilfældet, så det er dig, der føler dig evigt kritiseret)

Det medfører masser af konflikter og misforståelser, fordi når manden føler sig forkert, trækker han sig og det oplever kvinden som en afvisning - hvorefter hun kan skrue op for de negative udtalelser med "Du er her heller aldrig" eller "Du tager ikke aktivt del i noget".

Der skal to til tango og efterhånden som mængden af misforståelser vokser, falder mængden af tiltag til at vedligeholde gnisten. Han holder op med at købe blomster, hun holder op med at have sex, han arbejder mere og mere eller går mere og mere i byen og hun åbner kun munden, når hun vil give udtryk for utilfredshed - de er kørt fast.

Uanset hvor kloge, veluddannede, rummelige og kærlige vi er, kan vi ryge i den her.

Hvis du vil undgå det, så skal du begynde at tænke over, hvad og hvordan du kommunikere til din mand.

Når der er noget vi ikke vil have, er det altid udtryk for, at der er noget vi gerne vil have. For eksempel:
"Jeg er så træt af at du smider dine underbukser på badeværelsesgulvet" er jo et ønske om at "Jeg vil blive glad, hvis du vil samle dine underbukser op og smide dem i vasketøjskurven. Kan det lade sig gøre?"

På den måde udtrykker du et fremadrettet ønske og gør ham opmærksom på, at han kan gøre dig glad.

Du kunne også vælge at sige: "Jeg vil gerne foreslå, at vi hver dag bruger 5-10 minutter efter aftensmaden på at rydde op sammen. Kan det lade sig gøre?"

Først og fremmest: Vælg dine kampe med omhu. Hvis du forsøger at lave ham om, vil han igen komme til at føle sig forkert. Et parforhold er et samarbejde.

Invitér til dialog: Hvad kunne jeg godt tænke mig var anderledes i vores parforhold og hvad kunne du godt tænke dig var anderledes?
Måske er han træt af, at entréen flyder med tasker og sko, når han kommer hjem og han ønsker sig at komme hjem til en ordnet entré - og du vil gerne have en kæresteaften om ugen, hvor I bare er jer to. Sæt jer med en varm kop the i sofaen og giv udtryk for et ønske hver især - uden at kommentere, forklare eller forsvare. Undersøg dernæst, hvordan det kan lade sig gøre at I får jeres ønsker indfriet.

I vil sikkert opleve at med lidt øvelse, kan I holde jer til hvordan tingene kan blive ført ud i livet i stedet for at det kommer til at handle om alt det i er utilfredse med og som ikke fungerer. Så bliver jeres kommunikation progressiv og støttende for samarbejde i parforholdet.

Hvad vil der ske i dit kærlighedsliv? Bliv spået - 200 kr.

Læs også: Hvor meget ved du om kys?

Læs også: 10 tips - Sådan skriver du den perfekte scoremail

Læs også