Foto: All Over
Kærlighed og sex

Det perfekte er yt: Charmér din date med dine særheder

21. august 2015
af Nadia Laas Hansen
Som single tror man ofte, at ens små særheder skræmmer den anden person væk. Men en ny undersøgelse viser faktisk, at danske singler finder de små særheder tiltrækkende.

”Jeg må ikke komme for sent, grine for højt, snakke for meget eller vise min følsomme side.” Sådan tænker mange singler, når de sidder foran en date for første gang. Men hvad nu hvis det netop er disse ting, der gør dig til noget helt særligt i din dates øjne?

En ny europæisk undersøgelse, LoveGeist, udført for datingsitet Match.com, viser, at stort set alle danske singler finder små særheder og fejl charmende hos den anden person.

I stedet for at gemme sine særheder væk, skal danske singler acceptere, at de ikke er perfekte. 93 procent af danske singler finder det nemlig tiltrækkende, hvis deres date har det godt med sin ufuldkommenhed, mens 42 procent finder helt klart den anden persons småfejl charmerende.

Undersøgelsen viser, at der er mange sammenfald mellem de fejl, singler beskriver, og hvad singler falder for. Det kan fx være ting som:

https://imgix.femina.dk/tabel_1.png

Top småfejl i personlighed, som danske singler finder mest tiltrækkende ved dem selv:

Snakkesalig 37%

Overstrømmende 25%

Pralende 25%

Overtroisk 21%

For følsom 20%

Top småfejl i adfærd, som danske singler finder mest tiltrækkende ved dem selv:

Jeg synger/fløjter hele tiden 34%

Jeg er et A-menneske 26%

Jeg rødmer, når noget er pinligt 21%

Jeg er en natteravn 20%

Jeg spiser af andre folks tallerkener 19%

Om undersøgelsen: LoveGeist er en årlig, europæisk undersøgelse om singler og dating. Undersøgelsen er gennemført af TNS på vegne af Match.com fra d. 30. oktober til d. 14. november 2014. 7.755 singler i alderen 18 til 65 i seks europæiske lande (Frankrig, Italien, Spanien, Holland, England og Danmark) har deltaget i undersøgelsen. 1.001 af de deltagende singler er fra Danmark. Singler defineres som personer, der ikke er i et fast forhold, uafhængigt af deres civilstand. Under analysen er data nøje målt for at reflektere sammensætningen af antal singler per land baseret på alder og køn. Landenes størrelse og indbyggertal er taget i betragtning ved beregning af statistik på europæisk niveau.

Læs også