https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/skilsmisse-mndprim.jpg
Kærlighed og sex

Denne måned er den værste for dit parforhold

16. april 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Hvornår på året er det egentlig flest skilsmisser? Længe har man talt om, at det typisk er januar og september, der får folk til at gå fra hinanden, men sådan er det slet ikke længere. Måneden med flest skilsmisser er …

Januar og september er dér, hvor antallet af skilsmisser topper. Det har der længe været enighed om, og det giver også fin mening, at en dårlig ferie sammen - og måske lidt utroskab til julefrokosten - er dét, der får sat skud i skilsmisserne. Men sådan er det ikke længere.

Den måned på året, hvor der er absolut flest skilsmisser, er nemlig november måned. Måske fordi folk vil have skilsmissen klaret inden juletiden, men det kan også være noget helt andet, der spiller ind.

Julefrokosten kan stadig spille en rolle
- Når alt kommer til alt, så er det jo sjældent, at folk får en skilsmisse fra den ene dag til den anden, forklarer sexolog og parterapeut Maj Wismann til Q.dk, og fortsætter:

- Ofte er man jo separeret i en periode, og desuden er det jo også en stor beslutning, som mange har behov for at tænke ordentlig igennem, inden de gør noget ved det. Derfor kan det jo i princippet sagtens være utroskaben fra sidste års julefrokost, der spiller ind, men det re jo kun et gæt. Man kan ikke rigtigt sige noget konkret om, hvorfor det lige er november, der er så hård for parforholdet.

>Læs også: Parterapeut: Derfor bliver vi skilt

Den bedste måned for parforholdet er ...
Til gengæld kan man godt sige noget meget konkret om den måned, som er bedst for parforholdet. Det er nemlig december måned, der byder på færrest skilsmisser, og det kommer ikke bag på Maj Wismann:

- Jeg hører jo tit, at folk vil vente med skilsmissen til efter julen. Julen er jo tit noget særligt, ikke mindst hvis man har børn, og det er de færreste, der ønsker at blive skilt midt i julefreden, fortæller hun.

I januar får piben til gengæld en anden lyd. Januar er nummer tre på listen over måneder med flest skilsmisser. Marts ligger nummer to, og altså november nummer 1.
I den gode ende finder vi december som måneden med suverænt færrest skilsmisser, og derefter følger juni og februar.

Se hele grafen herunder og find endnu mere om skilsmisser i Danmark i Maj Wismann meget overskuelig grafik her

Læs også