https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/olrikklummeprim.jpg
Kærlighed og sex

Den unge kvinde og ham med måne

30. august 2014
af Jakob Olrik
Foto: Privat
Når vi ser en granvoksen mand sidde på en café og kyssemøsse med en ung pige, der næsten kunne være hans egen datter, tænker vi næsten alle: Dén mand han er uligevægtig, dén mand tør ikke tage en kvinde på sin egen alder. Sexolog Jakob Olrik blogger …

Han er ejendomsmægler, finansmand, medieperson, og har sikkert brugt lidt for mange år i et lidt for kedeligt trummerum-ægteskab med al for mange pligter og skænderier. Nu vil han føle sig fri. Fri og vild! Han får et selvtillidsboost af at nedlægge ungdommen, han føler sig som en rigtig mand, en fandens karl. Og imens går jævnaldrende kvinder forbi caféen og ser misbilligende på ham.
Ja, han er sgu for patetisk.

Alt det her kan vi hurtigt blive enige om, men jeg savner noget mere i debatten, nemlig: At snakke lidt om den unge pige.
Hvad laver hun dér? Hvorfor sidder hun og kysser en mand med måne, gråt hår på brystet og startende leverpletter på armen? Hvad er hendes motivation? Hun er trods alt en voksen pige, hun har taget et selvstændigt valg, frivilligt. Men hvorfor? Bliver hun tiltrukket af hans penge? Tilbyder han tryghed? Magt? Oplevelser? Eller er han bare herre-god i sengen?

Svigt

Jeg har personligt lavet lidt empiri på området. Jo tak, jeg har også haft brug for at booste mit selvværd og drukne mig i unge pigers beundrende øjne, jeg har også været der, jeg har også været dybt patetisk. Og jeg vil mene, at kendetegnet ved de unge piger, der lader sig forføre ind i forhold til ældre mænd, er, at de alle har et svigt i sig.

De lette udgaver handler om fader-svigt; far har ikke været der, han har aldrig fået vist sin datter, at kærlighed handler om nærvær.

De grelle tilfælde af svigt handler om overgreb og al for tidlig explicit seksualitet. Hvor om alting er, har de unge piger opdaget, at de kan have en magt over voksne mænd ved at tilbyde sig selv, og de håber på at få den kærlighed tilbage, som de aldrig rigtig har fået.

Vi søger jo alle at blive elsket. Vi gør så mange krumspring og vildledende manøvre for at finde genkendelighed i vores søgen efter kærlighed. Vi bliver forvildet i fristelse. I hurtig bekræftelse. I hurtige fix, som kan give os et strejf af noget, vi mangler. Den voksne mand åbner døren for hende, byder hende på middage, skubber stolen ind under hende, giver hende gaver, bestiller dyre hotelværelser.
Hun føler, at hun bliver reddet. Han har penge og magt. Han kan hjælpe hende. Hun har fundet en smutvej til glæde og tryghed.
Eller har hun?

Vælg kærligheden

Den unge pige tror, hun er ved at opnå det, hun inderst inde søger, men det er hun ikke. Hun er i gang med at miste kontakten mere og mere til sig selv, og sin egen oprigtighed.

Så kære piger!
Vær ikke bange for den smerte du er født ind i. Du har ikke selv valgt din barndom, og det miljø du er vokset op i.
Men du har et valg I DAG, nemlig; at lytte til dit hjerte! Åbn dit hjerte og saml din ben! Kærlighed er ikke en byttehandel.
Du er for god til en skræntende mands midtvejskrise.
Bliv bevidst om dig selv, dine oprigtige behov, forstå hvem du selv er.

Kend dig selv! Og du vil blive genkendt som den, du virkelig er.
Og kære læser. Jeg snakker altså ikke om aldersforskel hér. Jeg snakker om ulighed! Jeg snakker om, at unge piger skal gå efter lighed, der hvor de mødes med en ligesindet. Hvor sindene er lige og hjerterne blafrer, fordi vi elsker os selv og hinanden!

Book din billet til Jakobs næste foredrag her

Læs meget mere om Jakob Olrik HER

Noget på hjerte?
Spørg sexologen fra Shoppen
HER!

Læs også