https://imgix.femina.dk/media/9ff946019b4543109fa4620136612b47.jpg
Kærlighed og sex

Cougar-site boomer efter tv-program

29. januar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: TV2
Det var en udfordring, at de svage øjeblikke blev udstillet, siger én af de medvirkende kvinder.

Da TV 2 tirsdag aften viste reportageprogrammet "Cougar-kvinder", tog man fat på et emne med mange fordomme. At ældre kvinder - der kaldes cougars - bevidst går efter yngre mænd, bliver nemlig mange steder mødt med lidt skepsis.

Trine Thorendal, der er 40 år og til yngre mænd, åbnede for nogle få måneder siden sitet Cougarcentral.dk, der er et datingsite for ældre kvinder og yngre mænd.
Og efter Trine Thorendals medvirken i programmet tirsdag aften er sitets medlemstal eksploderet. Der er kommet omkring 1.200-1.300 medlemmer på ca.18 timer, og det betyder, at sitet i dag har omkring 9.000 medlemmer.

Et positivt og bredere indblik
Trine Thorendals personlige formål med at medvirke i programmet var at få aflivet nogle af de fordomme, som cougar-kvinderne ofte bliver mødt med.

- Det er vigtigt at vise, at selvom vi er til yngre mænd, så har vi stadig forskellige præferencer. Der er en meget stereotypisk opfattelse af cougars, at de bare vil have noget ungt kød. Men jeg synes, at tv-programmet giver et positivt og bredere indblik i cougarlivet, og jeg har virkelig fået mange positive tilbagemeldinger, siger Trine Thorendal til Alive.dk.
Hun sagde faktisk i første omgang nej til at medvirke i programmet, fordi hun var bekymret for, om der ville blive fokuseret for meget på de stereotype opfattelser.

- Altså, jeg ville ikke have udstillet hele mit privatliv, siger Trine Thorendal, der alligevel endte med at sige ja efter nogle forhandlinger med produktionsselskabet.

De svage øjeblikke
Hun har da også haft nogle tanker omkring de øjeblikke i programmet, hvor hun får vist lidt for meget af sit privatliv. Det er bl.a. sidst i programmet, hvor hun bliver brændt af til festen for cougarcentral.dk's brugere.

- Man har da selvfølgelig nogle bekymringer omkring, at man har udstillet sig i nogle svage øjeblikke. Men altså, man kender jo ikke de fjolser, man møder på diverse datingsider. Næste gang vil jeg nok holde mig lidt mere tilbage, siger Trine Thorendal, der dog ikke er bange for at kaste sig ud i et nyt cougarprogram.

Det handler nemlig om, at udfordre sig selv.

- Jeg ville gerne gøre det igen. Det er en stor udfordring at have et kamerahold på nakken hele tiden, og jeg ville gerne blive bedre til det. Det handler også om at være med til at lave noget "pænt" tv, som ikke udstiller folks grimme sider, men som løfter os som mennesker og gør os mere positive og åbne, forklarer Trine Thorendal.

Læs også