https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/december/cmjagerprim.jpg
Kærlighed og sex

Carl-Mar Møller: Jager du din mand væk fra dig?

15. december 2014
af Carl-Mar Møller
foto: Shutterstock
Alt for mange af os kvinder kommer til at jage vores mand væk – ofte helt ubevidst – ved ikke at vise interesse for ham, mener Carl-Mar Møller. Se her, hvilken adfærd, der især er ødelæggende for et parforhold …

Det første år af et parforhold afviser man sjældent hinanden, og hvis det sker, får man en blid forklaring, så man ikke tager afvisningen personligt. Alle kærester kommer til afvise hinanden uden at vide det, og modtageren vil i begyndelsen føle lidt ubehag.

OM CARL-MAR MØLLER

Carl-Mar Møller er uddannet pædagog, samt par- og psykoterapeut. Han er desuden leder af Sexolog og Parterapeut skolen.

Carl-Mar er desuden forfatter til en lang række bøger, og hver uge skriver han klumme hér på Oestrogen.dk

Se mere om Carl-Mar på hans hjemmeside, Carl-Mar.dk

En afvisning kunne for eksempel være, at jeg stiller min kæreste tre spørgsmål til hendes helbred eller andet, og hun ikke stiller mig mindst et spørgsmål tilbage. Der er her ikke tale om, at det skal ske hver gang, men ofte. Hvis hun stiller mig tre spørgsmål tilbage, vil jeg føle mig elsket, og hvis hun ikke stiller mig tre spørgsmål tilbage, vil jeg føle, at hun ikke synes, jeg er interessant. Det vil gøre mig ked af det og medføre, at hun får mindre omsorg og blidhed tilbage.


>> Test dig selv: Hvor sundt er dit parforhold?


Mange kvinder forstår ikke, hvorfor deres mænd ikke rører dem nok, uden at det nødvendigvis handler om sex, men det er fordi, deres blidhed og ømhed er blevet slukket af afvisninger fra kvinden. Manden reagerer ubevidst, og han ved ikke, hvorfor han ikke længere føler blidhed og ømhed over for sin kæreste, men føler tilsvarende mere begær. Hver gang en mand oplever en afvisning, tager han automatisk afstand fra den afvisende person. Det sker, fordi han ikke kan sætte ord på, hvad han tænker. Derfor er hans venner ofte meget opmærksomme på at give noget igen.


Adfærd, der kan skubbe din mand væk fra dig:

1. At du ikke stiller ham de samme spørgsmål tilbage og lytter interesseret.
?
2. At du ikke fortæller, hvad hun kommer til at tænke på, når han taler.

3. At du sidder og venter på, at han bliver færdig med at tale.

4. At du ikke stiller uddybende spørgsmål.

5. At du er mistænkelig over for det, han fortæller.

6. At du afbryder ham.

7. At du færdiggør hans sætninger.

8. At du taler for længe ad gangen.

9. At du prøver at lave ham om.

10. At du giver ham en følelse af ikke at være god nok.


Kvinder, der ubevidst er bange for nærhed og kærlighed, kan holde manden på afstand ved at bruge ovennævnte opskrift. Mit gæt er, at cirka 20% af alle kvinder kun kan have en mand helt tæt på, mens de er nyforelskede. Det skyldes, at forelskelsen fortrænger den psykiske smerte i cirka seks måneder. Når de seks måneder er gået, vil kvinden blive indhentet af sin fortid, og det kan medføre, at blidhed og ømhed fra manden aktiverer sorg og smerte over omsorgssvigt. Det kan gøre så ondt, at kvinden begynder at græde under sex.

Omsorgssvigtet behøver ikke være særlig stort. Det kan eksempelvis skyldes, at ens mor har arbejdet meget, og at man skulle lade hende være i fred, når hun kom hjem, fordi hun var træt. Antallet af kvinder, der er omsorgssvigtede, er steget, efter kvinden er kommet på arbejdsmarkedet. Ingen mand kan erstatte den omsorg, kvinden kan give sine børn. Hvis kvinden er sygeplejerske, pædagog, læge, socialrådgiver, lærer, social- og sundhedshjælper eller lignende, så vil menneskene på hendes job modtage meget af den omsorg, hendes egne børn skulle have haft. Når det ikke sker, bliver barnet svigtet, og det er en af årsagerne til, at vi efterhånden ser flere omsorgssvigt i vores samfund.


>> Læs også: 5 vaner, der kan ødelægge dit parforhold


En kvinde, der har et omsorgssvigt, har tilbøjelighed til at lave ovennævnte fejl, fordi hun vil have omsorg, men ikke kan give ret meget igen. Kvinder med et omsorgssvigt kan ikke give noget særligt tilbage, fordi de ikke har modtaget noget fra deres mor. Når en omsorgssvigtet kvinde skal stille spørgsmål og give det samme til sin kæreste, som hun modtager, vil hun føle ubehag og psykisk smerte. Når hun ikke spørger nok tilbage, holder manden ubevidst op med at give hende omsorg og blidhed, og derfor får kvinden aldrig det af ham, hun ikke har fået af sin mor. Nogle kvinder skifter så bare mændene ud, når de har brugt og suget dem og tager en ny mand, de kan suge på.


Carl-Mar Møller
Sexolog og parterapeutskolen

www.Carl-Mar.dk

Læs også