https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/april/parforholdprim.jpg
Kærlighed og sex

Carl-Mar Møller: Bryd ud af dit elendige parforhold

10. april 2014
af Carl-Mar Møller
foto: All Over
Lader du dig mishandle følelsesmæssigt i ægteskabets hellige navn? Det svarer til at være tilhænger af tortur, siger Carl-Mar Møller, der opfordrer til at insistere på det gode liv alene ... frem for et usundt forhold.

Lever og bor man i et dårligt parforhold tre år for længe, er det min erfaring, at der vil gå yderligere tre år med at komme igennem smerten og over forholdet. På den måde går i alt seks år til spilde, og de dårlige år giver en selv, ens kæreste og børn store sår på sjælen, som de måske skal bære på resten af livet og vil overføre på deres egne børn på en eller anden måde.

OM CARL-MAR MØLLER

Carl-Mar Møller er uddannet pædagog, samt par- og psykoterapeut. Han er deusden leder af Sexolog og Parterapeut skolen.

Carl-Mar er desuden forfatter til en lang række bøger, og hver uge skriver han klumme hér på Oestrogen.dk

Se mere om Carl-Mar på hans hjemmeside, Carl-Mar.dk

Insister på det gode liv!
De færreste tør se det som en sejr at insistere på kvalitet i parforholdet og bryde ud af et ægteskab, der går dårligt. Også selv om det er langt sundere at leve alene end i et dårligt forhold. De fleste føler sig som en fiasko, hvis de skal opgive familien og hele drømmen om et langt og godt liv sammen.

Til døden os skiller
Desværre er vi opdraget til at holde ud til sidste blodsdråbe og leve op til præstens ord om "til døden jer skiller". Det svarer til at være tilhænger af tortur. Man kan sige, at vores kristne kultur har vænnet os til, at det er okay at være masochist og lade sig mishandle følelsesmæssigt i parforholdets og ægteskabets hellige navn.


TEST: HVOR SUNDT ER DIT PARFORHOLD?


Vær børnenes rollemodel
Langt bedre var det, om vi begyndte at opdrage vores børn til at forstå de langtrækkende følelsesmæssige konsekvenser af at leve i et dårligt parforhold. Men børn vokser til stadighed op med forældre, der i årevis giver hinanden tusindvis af afvisninger, er kølige overfor hinanden og forsømmer hinanden. Og det bliver børnenes model for, hvad kærlighed er. Afsavn, frustration og lidelse.

De kærlige følelser kølnes i de fleste forhold i løbet af fem år, og jeg vil gætte på, at kun 1 ud af 20 forhold varer for livstid. Resten dør inden for overskuelig tid.
Nogle vælger at bo sammen, selv om kærligheden efter nogle år kun er på vågeblus.

De har givet hinanden alt det, de havde inden i sig, og hjemmet er blevet til en praktisk og forholdsvis tryg holdeplads for mad og søvn. Når de har suget tilstrækkeligt af tryghedens næring til sig, har de måske energi til at gå ud og genfinde kærligheden hos en ny partner.

Når kærligheden dør …
Det sker sjældent særlig bevidst, når kærligheden dør, og man nærmest mod sin vilje falder for et nyt menneske. Man mener, at man elsker sin kæreste, men alligevel kan man slet ikke lade være med at forelske sig i en anden. Forelskelsen giver mulighed for at mærke noget af al den lidenskab, man savner. Det giver også mulighed for at vurdere, om man stadig elsker sin partner. Om det kan betale sig at arbejde på i det eksisterende parforhold at få tilfredsstillet de behov, man med elskeren eller elskerinden er blevet mindet om, at man savner.

Carl-Mar Møller
Sexolog og parterapeutskolen

www.Carl-Mar.dk

Sidste nyt fra Carl-Mar ...

... er www.terapeutforeningen.dk


For f.eks. psykoterapeuter, parterapeuter, familieterapeuter, alternative behandlere, læger, psykologer, sexologer, massører, fysioterapeuter, healere, hypnotisører, selvlærte, m.m.

Adgangskrav: Ingen.
Kontingent: Gratis.
Indhold: Vi mødes 4 søndage hvert år kl. 12 til sammenskudsgilde, foredrag, debat og social samvær.
Stiftende generalforsamling søndag den 20. april kl. 12 til næste dag.


Tilmelding senest 18. april på 77@carl-mar.dk

Carl-Mar stiller Sexolog og Parterapeutskolens lokaler gratis til rådighed til de 4 møder hvert år, inkl. el, varme, vand og andre udgifter.

www.terapeutforeningen.dk
www.carl-mar.dk www.parterapeutskolen.dk

Bliv bedre til at kommunikere med NLP

Bestil vores nye onlinekursus "Sig det rigtigt"; udarbejdet af én af Damarks bedste NLP-coaches, Jane Rosengren.

Pris kun 499,-

Læs også