nærhed
Kærlighed og sex

Carl-Mar: Hvor tæt er du på din partner?

1. november 2013
af Carl-Mar Møller
foto: All Over
Hvor meget nærhed er der mellem dig og din partner? I kender måske nok hinanden rigtig godt, men hvor tit rører I ved hinanden? Hvor tit holder I bare om hinanden? Få Carl-Mar Møllers seks øvelser til mere nærhed.

1. Parret ligger påklædte på en seng og holder om hinanden i en time. Der skal være stille, ingen må sige noget, og der må ikke være forstyrrende afbrydelser.

2. Parret ligger påklædte og holder hinanden i hænderne, mens de kigger hinanden dybt i øjnene i en time. Der skal være stille, ingen må sige noget, og der må ikke være forstyrrende afbrydelser.

3. Parret ligger påklædte på en seng og holder hinanden i hænderne. Den ene fortæller om sit liv, før de mødte hinanden. Den, der lytter, må kun stille spørgsmål. De skiftes til at fortælle, dog ikke samme dag.

4. Parret ligger nøgne på en seng i et rum med 28 graders varme. Den ene giver den anden en meget blid massage, hvor der bruges olie. Man starter med meget langsomme bevægelser og nusser tæerne, læggene osv. Den der modtager massagen, skal lægge mærke til hvor massagen "går ind" og hvor der ikke mærkes noget specielt. Brug ca. en halv times tid til hver side. Det må kun være behageligt og sensuelt. Hver eneste kvadratcentimeter skal berøres på kroppen. Glem ikke noget, da man ubevidst tror at den anden ikke kan lide de områder på kroppen, der ikke er berørt. Efter en halv times pause byttes roller.

5. Parret ligger påklædte på en seng. Den ene beskriver ti konkrete ting som vedkommende kan lide ved den anden. Den anden gentager de ti ting. Det gøres tre gange. Bagefter holdes fem minutters pause hvorefter de bytter. Bagefter nedskriver hver især de oplysninger, de kan huske af det, den anden har fortalt.

6. Begge laver en liste over de ting, de synes den anden skal øve sig i. Der skal være ti punkter og formuleringen skal være konkret, positiv og konstruktiv og ikke generel og bebrejdende. Der skal være eksempler på alle kritikpunkter, f.eks.: "Du skal øve dig i at stille flere spørgsmål, når jeg f.eks. forklarer dig noget eller fortæller en historie.

Læs også