https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/utrocm-prim.jpg
Kærlighed og sex

Carl-Mar: Derfor er mænd og kvinder utro

23. januar 2014
af Carl-Mar Møller
foto: All Over
Der er helt forskellige grunde til, at mænd og kvinder er utro, men det er som regel begge parters skyld, når det sker, mener parterapeut Carl-Mar Møller, der har sine helt egne metoder til at hjælpe et par videre efter utroskab …

Der sker for mange par, at begge eller den ene bliver styret af sine savn og længsel og derfor er seksuelt sammen med en anden.

OM CARL-MAR MØLLER

Carl-Mar Møller er uddannet pædagog, samt par- og psykoterapeut. Han er deusden leder af Sexolog og Parterapeut skolen.

Carl-Mar er desuden forfatter til en lang række bøger, og hver uge skriver han klumme hér på Oestrogen.dk

Se mere om Carl-Mar på hans hjemmeside, Carl-Mar.dk

Når mænd er utro
Når manden er utro skyldes det ofte mangel på sex og ros fra sin kæreste. Manden har brug for at føle sig god nok, og dét opstår, når han får ros hver dag og sex et par gange om ugen. Mange kvinder bor sammen med manden uden at elske ham, men på grund af tryghed og det er ofte grunden til, at deres sexlyst er meget lille; nærmest kun et behov de har.

De mænd, der lever sammen med en kvinde, der ikke elsker ham, men synes han er sød, vil ofte blive utro, fordi de længes efter at få ros og føle sig begæret. Når han så møder en kvinde, der roser hans personlighed og beundrer ham, får han et savn opfyldt og det tænder hans seksualitet, som medfører samleje med kvinden.

Når kvinder er utro
Når kvinden er utro, skyldes det ofte, at hun ikke får opmærksomhed og han ikke er til stede psykisk for at tale med hende. Hun savner, at han lytter intenst og er meget interesseret i hendes verden, hvad hun tænker og føler. Hun møder så en anden mand, som lytter og er god til at leve sig ind hendes verden. Hun kommer i kontakt med det savn, som han opfylder og det tænder hende seksuelt som medfører samleje med manden.

Min holdning er, at når den ene er utro, så har begge to lige meget skyld.

Hvis manden er utro, så er hun ofte medskyldig, fordi hun har forsømt ham med hensyn til ros, beundring, og sex.

vis kvinden er utro, så er han ofte medskyldig fordi han har forsømt hende med hensyn til opmærksomhed, ros og blive lyttet til.

Kom videre efter utroskab
I parterapi bruger jeg ind imellem kæmpeboksehandsker, hvor den, der er vred, kan hamre løs på den anden, som skal beskytte sig med kæmpeboksehandsker. Denne metode kan f.eks. bruges, hvis det er manden, der har været utro, fordi kvinder ikke kan slå hårdt. Hvis det er kvinden, der har været utro og han er meget vred, så skal han slå ind i 3 madrasser, der står op af en væg, mens hun står ved siden af. Når man bokser, så beder terapeuten om at den boksende råber højere og højere, samtidigt med at de bokser. På denne måde kommer vreden meget hurtigere ud, så det ikke tager flere måneder.

Der bliver som regel bokset og råbt i flere timer fordelt over nogle dage. Ofte går vreden over i sorg, hvorpå der bliver grædt i flere timer fordelt over nogle dage. Den, der har været utro, skal tage imod sorg og vrede et par måneder, indtil det stoppes helt, for at blive tilgivet.

Tilbage er nu at med parterapi forebygge at det sker igen, sådan at man ikke forsømmer hinanden igen. Parret lærer at fortælle hinanden, når de føler sig afvist og forsømt, så den anden kan nå at reagere og handle. I parterapien skal begge parter indrømme 10 fejl, de selv synes, de gør over for hinanden i dagligdagen. Begge parter skal også nedskrive 10 konkrete følelsesmæssige behov, de har i dagligdagen. Det hele gennemgås grundigt sammen med terapeuten og det skrives ned og underskrives af begge parter. Begge parter får hver en kopi.

Carl-Mar Møller
Sexolog og parterapeutskolen

www.Carl-Mar.dk

Få sexologisk rådgivning over telefonen

20-30 minutters sexologisk rådgivning over telefonen med sexolog Hanne Kaas, som bl.a. er kendt fra magasinet Q.

Pris 350 kr.

Se mere her

Læs også