https://imgix.femina.dk/media/8d21fe81085045799ac1e7307426b271.jpg
Kærlighed og sex

Afhængig af at være utro

1. november 2010
af Mikkel Ais Andersen
Foto: iStockphoto
Gittes mand er fuldt klar over, at hun er utro med masser af mænd og har været det gennem hele deres forhold. Alligevel fortsætter de med at kæmpe

Gitte er 35 år og skolelærer, hun har været sammen med sin mand i 20 år. De har to børn, og et tredje er på vej. Hun elsker sit liv - sin mand og sine børn, helt oprigtigt, men hun har en hemmelighed. Hun har været ham utro, lige siden de første gang blev kærester.

Afhængig af andre mænd
- I starten af vores forhold var jeg sammen med andre seksuelt. Siden har det så udviklet sig til længere flirter, hvor vi har mødtes i det skjulte, siger Gitte. Hun føler et behov, som næsten er en afhængighed, til at have andre mænd ved siden af forholdet. Efterhånden blev Gittes bedrag så omfattende, at hendes mand fandt ud af det via en sms-besked, og siden dengang har forholdet aldrig været det samme. - Jeg elsker min mand og har altid villet kæmpe til sidste blodsdråbe for at beholde ham, men tilliden i vores ægteskab er væk. Han tror simpelthen ikke på mig mere, og det kan jeg faktisk godt forstå, siger Gitte.

Læs også: 10 tegn på din mand er dig utro

Gør ondt at komme hjem
De fortsætter dog med at kæmpe for ægteskabet, både for børnenes og deres egen skyld, for de er begge overbeviste om, at de aldrig har elsket nogen højere end hinanden. Og netop kærligheden til sin mand giver Gitte endnu dårligere samvittighed over sit dobbeltliv. - Efter en hel dag på arbejde, hvor jeg har skrevet sms'er med en anden mand om, hvor fedt det kunne være at være elskere, gør det rigtig ondt at komme hjem til familien. Jeg har bare dårlig samvittighed hele tiden, og det er ikke til at holde ud. Især fordi jeg kan se, hvor såret og uforstående min mand kigger på mig, når han spørger, hvorfor jeg gør det mod ham og børnene, siger Gitte.

Læs også: Kvinder over 40 er mere utro

Kender ikke årsagen
For et par år siden begyndte Gitte at gå til psykolog for at blive sin utroskab kvit, men det har ikke hjulpet stort. Hun har nemlig stadig ikke fundet ud af, hvorfor hun har den dybe trang til utroskab. - Vores ægteskab fungerer optimalt. Og vores sexliv er hverken blevet neddroslet eller kedeligt, men bare bedre og bedre med tiden. Det er nok lidt ligesom narkotika, forklarer hun. Situationen virker uoverskuelig for Gitte, der nu overvejer at gå fra sin mand. - Jeg vil have, at han skal nå at få muligheden for at blive forelsket i en anden kvinde og blive lykkelig med hende, så han få det liv, han fortjener. Så højt elsker jeg ham, slutter Gitte.

RELATEREDE LINKS:

Læs også