https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/8tegnparforholdprim.jpg
Kærlighed og sex

8 tegn på, at dit parforhold får problemer

18. februar 2015
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Kan man på forhånd sige, om et ægteskab kommer til at holde eller ej? Det mener en række amerikanske forskere, at man kan. Se her, hvad de mener, er livstruende for ethvert parforhold …

Kan man på forhånd sige med 100% sikkerhed, om et parforhold kommer til at holde eller ej? Næppe. Mon ikke også de fleste af os kender nogle par, som man aldrig havde troet ville komme til at holde?

Men når det er sagt, så er der også nogle ting, der går igen, i mange af de parforhold, der ender med ikke at holde, fortæller Huffington Post.

Det betyder selvfølgelig ikke, at hvis et eller flere af tegnene tilfældigvis passer på jer, så kommer jeres ægteskab aldrig til at fungere. Slet ikke. men disse 8 ting har vist sig at have en påvirkning ift om parforhold holder, så brug dem som en indikator på ting i dit forhold, du måske skal være lidt ekstra opmærksom på.

Se de 8 tegn her:

1. I skændes ofte om penge

Hvis I lige fra starten af har haft mange diskussioner om jeres økonomi, så er det desværre et tegn på, at jeres parforhold kan få problemer hen ad vejen. En undersøgelse, udført af Kansas State University har vist, at par, der ofte skændtes om penge, oftere blev skilt. - Og dette gjaldt lige meget om der var tale om høje eller lave indkomster.

Se mere om undersøgelsen her

2. Hvis I blev gift meget hurtigt

Hvis I har besluttet jer for at blive gift meget hurtigt, har det måske været meget romantisk, men desværre putter det jer samtidig i en kategori, hvor rigtig mange bliver skilt. Ifølge en undersøgelse fra Emory University vil et par, der har været sammen i 3 år, før de blev gift, have 39% mindre risiko for at blive skilt, end et par, der har været sammen i under et år, før de fik ring på.

Se mere om undersøgelsen her

>> Læs også: Skilsmisseadvokat: Derfor bliver folk skilt


3. Hvis den ene af jer drikker mere end den anden

Måske ikke så overraskende, men et studie fra University of Buffalo viser, at par, hvor den ene drikker meget, ofte går i stykker. Hvis begge drikker meget alkohol, ser man ikke samme tendens. "Drikker meget" blev i undersøgelsen defineret som, at man drak 6 genstande eller derover på en aften.

Se mere om undersøgelsen her

4. I har hver jeres økonomi

Hvis en af jer brugte mere tid på at overveje, hvad der skulle stå i ægtepagten end på brylluppet, så er det desværre ikke et godt tegn for jeres videre liv sammen. I det hele taget, så er de mest stabile parforhold baseret på en lyst til at dele, og faktisk kan man ligefrem se, at par, der har fælles bankkonto har det med at holde sammen længere end par, der ikke har.

5. I havde et meget dyrt bryllup

Ifølge ovennævnte undersøgelse fra Emory University betyder et meget dyrt bryllup heller ikke, at liver fremover vil blive en ren dans på roser. Snarere tværtimod. Undersøgelsen viser nemlig, at kvinder, som har haft et bryllup, der har kostet mindst 140.000 kr har 3,5 gang større risiko for at blive skilt, end kvinder med billigere bryllupper.

Se mere om undersøgelsen her


6. I har venner eller familie, der er blevet skilt

Skilsmisser har det med at smitte. Jo mere almindelige skilsmisser bliver i din familie eller dit netværk, jo mere stiger din egen risiko for at blive skilt, viser en undersøgelse fra Oxford Journals. Faktisk stiger din egen risiko for at blive skilt med hele 75%, hvis en ven eller nabo bliver skilt, viser undersøgelsen.

Se mere om undersøgelsen her

>> Kom på kursus i parforhold. Køb og download lydbogen her

7. Der er meget stor aldersforskel mellem jer

Det bliver ikke nemmere at holde sammen, hvis den ene af jer er en del ældre end den anden, viser undersøgelsen fra Emory University. Er der bare 10 år imellem jer, har I - ifølge undersøgelsen - hele 39% større risiko for at blive skilt end par, der er på samme alder.

Se mere om undersøgelsen her


8. I var meget unge, da I blev gift

Måske ikke det mest overraskende i verden, men nu er det i hvert fald blevet bekræftet: Par, der gifter sig meget tidligt - enten i slutningen af teenageårene eller i starten af 20'erne - har en langt højere skilsmisserate end dem, der gifter sig senere. Grunden til dette tilskrives, at mange bruger 20'erne på at lære sig selv og sine behov bedre at kende, så man i slutningen af 20'erne eller senere er langt bedre til at træffe de rigtige beslutninger i forhold til sit parforhold.

Læs mere om undersøgelsen her


Artiklen indeholder affiliate-links

Læs også