https://imgix.femina.dk/media/b9002a8a916646829a877ff716141c53.jpg
Kærlighed og sex

5 tips til et billigere bryllup

30. august 2011
af Redaktionen
Drømmebryllup til ingen penge. Lyder det urealistisk? Få svaret på hvordan du gør det!

Her får du 5 tips til et billigere bryllup.

Velkomstdrink
Mange vil gerne servere champagne som velkomstdrink til deres bryllup. Det kan dog være en dyr affære. Et godt alternativ er at købe hyldeblomstsaft, solbærsaft eller en anden saft, der passer til årstiden og blande en lille sjat i et glas hvidvin eller Cava. Det giver en dejlig og frisk velkomstdrink, som helt sikkert kan holde sig under prisen på champagnen, hvis man ikke vælger den dyreste hvidvin eller Cava.

Blomster på bordene
Blomsterdekorationerne er et sted, hvor man både kan spare og vise sin kreative side. Blomsterdekorationer fra blomsterhandleren er dyre, og de holder ikke længe. Men vælger man nogle høje og smalle vaser eller små og tykke vaser f.eks. fra IKEA eller Tiger, kan man, med et begrænset antal afklippede blomster i temaets stil, lave nogle flotte og enkle dekorationer på bordene. Og vaserne kan bruges mange gange fremover. Hvis man vil have dekorationen til at syne større, kan man stille den på et spejl.

Øreringe - 89,40 kr

Brudeparrets tøj
Tøjet er en af de store poster på budgettet og her kan man spare en del, hvis man vælger at leje tøjet eller alternativt sælge det efter brylluppet. Men pas på med at vente for længe, for så går det af mode og er ikke til at komme af med. En anden løsning kunne være at købe brugt tøj. Det er jo ofte kun brugt en gang før, og en dygtig skrædder kan sikre, at det sidder perfekt, selvom det ikke er syet lige til dig.

Musik under maden
Har man været til mange bryllupper i vennekredsen og familien, kan man danne sig et indtryk af, om der er tradition for de kreative og sjove indslag, der måske involverer flere af gæsterne, eller om det er de personlige og hjemmeskrevne sange om brudeparret, der kommer til at præge aftenen. Hvis man forventer flest kreative indslag, kan man overveje at spare musikken væk under middagen og blot hyre en DJ til bryllupsvalsen og derefter følgende dans.

Reception og bryllupskage
Hvis der skal være reception separat fra middagen, kan man vælge at servere bryllupskagen til receptionen sammen med velkomstdrinken. Her kan man sagtens spare eventuel anden mad væk, da der som oftest er rigeligt kage til alle, og gæsterne skal jo alligevel snart til middagen. Man kan også vælge en let buffet til receptionen og så servere bryllupskagen i stedet for desserten. Dermed sparer man på menuen og tiden. Hvis man virkelig skal skære ind til benet, sparer man receptionen væk.

Dog er der mange, der ser receptionen, som en måde at fejre dagen sammen med alle dem, der ikke er inviteret til festen. Hvis dette er grunden til at holde reception, kan man skære gæstelisten til middagen ned til dem, der er allervigtigst og så tage en masse med til receptionen og dermed spare en masse penge på mad og drikke under middagen. Men at skære i gæstelisten er en svær opgave, og for mange et dette absolut sidste udvej.

Læs også: Sådan sparer du penge på dine indkøb

Kilde: TheMainEvent.dk

Læs også