https://imgix.femina.dk/media/56209af28f384687a0b3a8d1f10dbf32.jpg
Kærlighed og sex

25 spørgsmål dit parforhold

2. august 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: All Over Press
Hvordan er temperaturen i dit forhold? - Virkelig hed, iskold eller meget behagelig?

Har I seriøse problemer i forholdet, eller er I blot nysgerrige efter at se, hvordan det egentlig går så kan I prøve det såkaldte partermometer.

Partermometret indeholder spørgsmål omkring, hvordan I hver især mener, at I har det i jeres forhold. Termometret er udviklet af de to psykologer Ebbe Scheel Krüger og Else Marie Schultz Rasmussen og er indtil videre afprøvet af ca. 16.000 danskere.

Besvar de 25 spørgsmål her

Godt for de fleste parforhold
Langt de fleste par kan have god gavn af at svare på de 25 spørgsmål, som testen består af - også selvom der ikke er en stor krise i forholdet. Det siger Ebbe Scheel Krüger.

- Når et par har taget testen hver for sig og viser hinanden resultatet, så danner det et godt udgangspunkt for en samtale parret imellem. Måske finder I ud af, at det egentlig går meget godt, og at I er glade sammen. Men den kan også hæve eventuelle problemer op på et overordnet niveau og give jer et overblik, siger Ebbe Scheel Krüger og fortsætter:

- Når folk har problemer i deres forhold henvender de sig ofte med meget konkrete problemer. Men for at nå frem til en løsning er det ofte nødvendigt, at man ser det hele lidt fra oven. Og det kan partermometret hjælpe med til, siger han.

Lær at lytte
I kan ikke forvente, at I kan blive enige om alting, men essensen er, at I bliver klar over, hvordan den anden har det og giver jer tid til at lytte til hinanden.

- Når I taler sammen om resultaterne, handler det i højere grad om at blive hørt og forstået, end det handler om at blive enige. Derfor skal I give hinanden taletid og lytte. Og så tal om resultatet over flere dage, så I ikke skal igennem det hele på én gang, siger Ebbe Scheel Krüger.

Nogle gange skal man bare gå
Det kan være, at resultatet er så iskoldt, at der ikke er noget at gøre. I så fald anbefaler psykologen, at I kigger jer om efter nye partnere.

- Hvis resultatet, I når frem til, er virkelig dårligt, så er det muligt, at den bedste løsning er at gå fra i hinanden. I hvert fald hvis der ikke er børn inde i billedet. Man skal ikke blive sammen for enhver pris, siger Ebbe Scheel Krüger.

Læs også