valentines day
Kærlighed og sex

10 romantiske film til Valentines Day

8. februar 2012
af Charlotte Hallbæck
Er der noget bedre end filmromantik? Benyt chancen for at lokke kæresten med til romantisk hyggeaften, når det er Valentines Day den 14. februar. Her får du inspiration til 10 film til en romantisk Valentines aften...
https://imgix.femina.dk/valentines-day.png

1. Valentines Day

På Valentines Day følger vi en række personer i deres kærlighedsliv. Lige fra den helt uskyldige skoleforelskelse til den mere komplekse voksenkærlighed. Og så er filmen for øvrigt spækket med en lang række Hollywood-stjerner. Medvirkende: Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Julia Roberts, Patrick Dempsey m. fl
https://imgix.femina.dk/dirty-dancing.png

2. Dirty Dancing

Der er nok ikke den kvinde, der ikke har nydt synet af hjerteknuseren Patrick Swayze som fræk danselærer for Jennifer Grey i Dirty Dancing. Men filmen kan helt sikkert ses igen… Medvirkende: Patrick Swayze, Jennifer Grey m. fl.
https://imgix.femina.dk/den-eneste-ene.png

3. Den eneste ene

Susanne Biers charmerende film fra 1999 har givet os et utal af gode one-liners, og så er det også bare en sød kærlighedshistorie om en (særdeles underholdende) gruppe mennesker, der alle higer efter kærligheden. Medvirkende: Lars Kaalund, Niels Olsen, Paprika Steen, Sidse Babett Knudsen, Sofie Gråbøl, Søs Egelind. Valentines Day: Lav de lækreste kærligheds-cupcakes til en du holder af
https://imgix.femina.dk/wedding-planner.png

4. The wedding planner

Jennifer Lopez ser bryllupsarrangøren Mary, der i stor stil arrangerer andres bryllupper med overvældende succes. Desværre har hun bare ikke selv fundet kærligheden endnu. Men det ændrer sig, da hun skal arrangere den flotte Dr. Steves (Matthew McConaughey) bryllup… Medvirkende: Matthew McConaughey, Jennifer Lopez m.fl.
https://imgix.femina.dk/titanic.png

5. Titanic

Måske én af verdens mest romantiske film. Kate Winslet og Leonardo DiCaprio spiller overklassepigen Rose og arbejderdrengen Jack, som forelsker sig hovedkulds, da de møder hinanden ombord på Titanic. Desværre kolliderer Titanic jo med et isbjerg… Husk lommetørklæder! Medvirkende: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio m.fl.
https://imgix.femina.dk/romeo-and-juliet.png

6. Romeo & Juliet

Instruktøren Baz Luhrmann har instrueret denne fremragende version af Romeo & Julie, og Claire Danes og Leonardo DiCaprio formår i den grad at gøre historien levende og romantisk. Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Claire Danes m.fl.
https://imgix.femina.dk/moulin-rouge.png

7. Moulin Rouge

Nicole Kidman spiller Satine, den smukke kurtisane på en fransk natklub. Hun møder Christian, en lovende ung forfatter, spillet af Ewan McGregor, og de indleder en hed affære, der truer med at få store konsekvenser. Medvirkende: Nicole Kidman, Ewan Mcgregor m.fl. Få redaktionens bedste historier – om de værste romantiske oplevelser
https://imgix.femina.dk/fire-bryllupper.png

8. Fire bryllupper og en begravelse

En klassiker inden for romantiske film. Hugh Grant spiller ungkarlen Charlie, der render til det ene bryllup efter det andet uden selv at have fundet kærligheden. Det er dog kun indtil han møder den smukke og mystiske Carrie (Andie McDowell). Medvirkende: Hugh Grant, Andie McDowell m.fl.
https://imgix.femina.dk/notting-hill.png

9. Notting Hill

Den generte og rare boghandler William driver sin butik uden større succes i Londons Notting Hill-kvarter. Men helt tilfældigt får han besøg af verdens største filmstjerne, Anna Scott (Julia Roberts), da hun forsøger at gemme sig for pressen. Og det møde udvikler sig i en romantisk retning… Medvirkende: Hugh Grant, Julia Roberts m.fl.
https://imgix.femina.dk/da-harry-moedte-sally.png

10. Da Harry mødte Sally

Harry og Sally møder tilfældigt hinanden på en flyrejse, hvor de heftigt diskuterer, om sex kan ødelægge alt. Men gang på gang bliver de ved med at støde ind i hinanden, og spørgsmålet melder sig: Skal de forblive venner eller kaste sig ud i at være kærester - for hvad hvis det går galt Medvirkende: Billy Crystal, Meg Ryan m.fl.

Læs også