https://imgix.femina.dk/media/6a9a716e537644e1bfa3188575f0e7f0.jpg
Kærlighed og sex

10 grunde til manglende sex i ægteskabet

15. december 2010
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Dårlig vane, overgangsalder og en uattraktiv partner er nogle af årsagerne

Er sexlivet gået helt i stå, efter I er blevet gift? Så er I næppe alene. Ægteskabet kan være den helt store lystdræber, og især kvinderne risikerer at miste gejsten efter et stykke tid.
En nyere dansk undersøgelse ved Glostrup Hospital af 10.000 danskere viser, at kvindernes lyst halveres, efter de er indgået i et ægteskab.

Askmen.com kommer her med ti bud på, hvad grundene er til, at sexlivet går i stå for de gifte par.

1. Vanens magt
Børn, sygdom, travlhed - der er masser af forklaringer på, at folk i en periode har mindre sex. For mange mennesker er det svært at få gang i hjulene igen, hvis de først har de først har sænket frekvensen på det seksuelle samvær.

2. Problemer med erektionen
Midaldrende mænd er ofte stressede og fortravlede. Mændene bør motionere, spise sundt, skrue ned for alkoholen og holde op med at ryge. Og så skal de også være opmærksomme på, at de skal stimuleres mere direkte og fysisk end tidligere.

3. Overgangsalderen
Midaldrende kvinder lever ofte et usundt liv i forhold til deres sexlyst. Hvis man er stillesiddende, motionerer for lidt, ryger, tager medicin og spiser fed mad, går det ud over sexlysten.

4. Udseendet forfalder
Det betyder meget for et forhold, at man forpligter sig til at gøre noget for sin egen fysik. Hvis ikke man forpligter sig i sit forhold, er det ikke kun sexlivet, der vil lide under det.

5. Forskellige seksuelle præferencer
Det er centralt for sexlivet, hvis parterne kan lide noget forskelligt. Det kan være både teknik, frekvens, tid på dagen og variationer. Det kan lede til pres, skyld, og at den ene part trækker sig tilbage.

6. Utroskab
Utroskab skader tilliden, og det påvirker intimiteten. Udenomsægteskabelige affærer er imod den menneskelige natur, og de sker, når du ikke gider gøre det hårde arbejde.

7. Børn
Kvinder, der ikke har lyst til sex det første år efter barnets fødsel, er stadig påvirkede af hormoner. De fleste er også udmattede og stressede. Det er kun få par, der på forhånd er klar over, hvor stor en indflydelse et lille barn har på dagligdagen.

8. Graviditet
Under en graviditet forandrer kvindens krop sig, og det er ikke altid, at partneren tænder på de forandringer. De hormonelle forandringer hos kvinden kan også påvirke hendes sexlyst.

9. Kedsomhed
Forhold forbliver interessante, når hver part beholder noget individualitet. I skal ikke smelte sammen, men hyld hinandens forskelligheder også seksuelt. Et ægteskab er et sikkert sted, hvor I kan tale om eller leve jeres fantasier ud.

10. For travlt
Hvis I ikke prioriterer jeres seksualitet, så skal I overveje, hvad grunden er. Især mænd skal forsøge at skabe et liv, der ikke kun handler om deres karriere og at tjene penge. En 60-timers arbejdsuge vil æde dit sexliv.

RELEVANTE LINKS

https://imgix.femina.dk/legacy/media/15e997aaa7844d8dae734ae23c4dcbbe.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d626f3d40ef04906be9498e9ef125e98.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f4bea8f9ae824e5595acf1d38e2ecd18.jpg

Læs også