Selvudvikling

Dorthe Kandi: Det er som om, mange har venner nok

Personligt er jeg ikke færdig med at få nye venner. Jeg elsker dem, jeg har, men der er da altid plads til flere.

Der er stadig god tid til nytårsaften. Rigtig god tid. Men selv om der er syv uger til, at jeg sidder ved spisebordet – med alle de plader sat i, vi har – og ser rundt på syv voksne og de børn, der endnu ikke er blevet for store til at være hjemme på årets sidste dag, så glæder jeg mig allerede.
 
 
Jeg nyder at være omgivet af mennesker. Jeg elsker de små traditioner, som Dronningens tale og gennemført lækker mad og så videre. Men de traditioner, vi har, kan nogle gange også være lidt af en hæmsko for os. Det har jeg i hvert fald selv oplevet.
For fire år siden skulle min mand og jeg sidde alene nytårsaften – vores børn var lidt for store til at være væk fra deres venner og for unge til at være alene – så vi droppede vores ”gamle” tradition med nytår med nordjyske venner og blev hjemme. Spiste sushi med ungerne og sendte dem til fest. Og så skulle vi to voksne bare hygge ... for månederne op til var det ikke lykkedes at finde en ny måde at holde nytår på – de fleste andre har jo netop deres egne vaner og traditioner – men aftenen skred frem, gik det op for mig, at dét ikke var nytår for mig. Jeg kan hygge og holde i hånd med ham, jeg elsker, resten af året. Jeg følte mig sgu lidt ensom dér.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Så da der strøg en sms ind fra nogle venner, om vi ville komme forbi til kransekage og bobler hos deres venner kl. 24, løb jeg op ad trapperne og tog mere festligt tøj på. Vores venner holdt fest med deres venner – og vi blev modtaget med springende propper og dans det halve af natten. De havde plads til flere – og til at lukke nogen ind i deres traditioner.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Det var lige, hvad jeg trængte til den aften. For efter at være flyttet fra Nordjylland til hovedstadsområdet for 10 år siden må jeg indrømme, at jeg har været overrasket over, hvor svært det er at få nye venner. Det er, som om mange har venner nok. 
Det kan selvfølgelig også bare være, jeg er et pænt træls bekendtskab, men det tillader jeg mig at tro, jeg ikke er.
 
LÆS OGSÅ: Anna Mejlhede: Jeg er simpelthen så glad for min kærestes ekskone
 
Og det er da også lykkedes os at møve os ind i flere menneskers liv, men det har været en udfordring. Personligt er jeg ikke færdig med at få nye venner. Jeg elsker dem, jeg har, men der er da altid plads til flere. Plads til nye vinkler på livet og alt det andet, der følger med at møde nogen, man ikke kender.
 
Siden det nytår er vi blevet inkluderet i den nytårstradition, vores venner havde. Og deres venner er blevet vores venner. Og jeg er meget taknemmelig for, at ingen af dem følte, de allerede havde venner nok.
 
Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på [email protected]
 
 
Læs mere om: