Selvudvikling

Chefredaktøren: Stop HPV – og royalt tillykke

I denne uge har jeg hele to ting på hjerte (uden sammenhæng i øvrigt): Frede og Marys 15-års bryllupsdag (tillykke!) og kampen mod HPV-virus.

Lad os starte med det vigtigste: Vores børns helbred. Debatten har bølget frem og tilbage i mange år, men efter et hav af undersøgelser omkring eventuelle bivirkninger af vaccinen mod HPV-virus, blev det sidste år endegyldigt slået fast: Ingen videnskabelige undersøgelser tyder på, at HPV-vaccinen har flere eller mere alvorlige bivirkninger end andre vacciner, og Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse anbefaler derfor alle 12-årige piger at få vaccinen. Hvad så med drengene?, har jeg (som mor til to af slagsen) længe tænkt. 
 
 
Og hurra: Fra 1. juli 2019 vil drenge, der bliver 12 år denne dag eller derefter, kunne blive HPV-vaccineret gratis. På femina bakker vi op om den gode sag og er samtidig også meget opmærksomme på, at man som forældre skal føle sig godt oplyst omkring HPV-vaccinen, inden man giver den til sine børn. Derfor vil du på årets femina KVINDELØB kunne besøge Stop HPV i deres eget lille telt og tale med frivillige fra Kræftens Bekæmpelse om HPV. Opfordringen er hermed givet videre.
 
Chefredaktør Camilla Kjems sammen med sin 12-årige søn Buster ved sidste års femina KVINDELØB.
 
Og så til Deres Kongelige Højheder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, der den 14. maj kan fejre 15-års bryllupsdag. I en tid, hvor kernefamilien er i opløsning, og Tinder har gjort kærlighed til noget, man kan swipe rundt i lige så lemfældigt, som når man putter dagligvarer i indkøbskurven, har vi brug for forbilleder – også når det gælder kærlighed. I medgang og modgang. For better and for worse. Og for kronprinsparrets vedkommende endda i fuldt spotlight. Det kan ikke altid være nemt ... De fortjener et stort tillykke – derfor har vi samlet nogle af højdepunkterne i deres mere end 15 år lange kærlighedshistore.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1919

 
 
Læs mere om: