Selvudvikling

Chefredaktøren: Matriarkerne fra Middelfart

I denne uge har vi mødt tre unikke kvinder – bedstemor Karen, mor Mette og datter Maren – der med deres omsorg og fællesskab lader viljestyrke, værdighed og vitalitet dryppe ned fra den ene generation og videre på den næste

Intet kan varme mit hjerte, som når jeg møder stærke kvindefællesskaber. For skal jeg være helt ærlig, har jeg gennem mit liv mødt en masse skønne kvinder, men jeg har også været vidne til kvindelige modbydeligheder, som har sat dybe spor – i mig selv og i dem, der har været berørt.
 
 
Mobning, misundelse, klikedannelse og bagtalelse. Menneskelige modbydeligheder, som vi for alt i verden må bekæmpe – ved at lade empatien råde og forsoningen få plads. Men for at vi kan overvinde misundelsen og vores egne mørke sider, har vi brug for forbilleder. Kloge kvindelige rollemodeller, der møder andre kvinder (og mænd også) med hjertet forrest.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Det bestræber vi os på hver uge at have her i femina. I sidste uge satte vi fokus på fire kvinder, der rent politisk ændrer verden lige nu ved at gå forrest med handlekraft, lederskab og empati. Og i denne uge har vi mødt tre unikke kvinder – bedstemor Karen, mor Mette og datter Maren – der med deres omsorg og fællesskab lader viljestyrke, værdighed og vitalitet dryppe ned fra den ene generation og videre på den næste. DYBT inspirerende og livsbekræftende læsning. Jeg får i hvert fald fluks lyst til at flytte til Fyn og tage ved lære af ”Matriarkerne fra Middelfart”. Hvis vi alle evnede at bygge så hjertelige familiefællesskaber op, ville vi kunne ændre markant på statistikkerne over ensomhed hos både ældre og yngre. 
 
Velkommen til et blad med fokus på sammenhold, selvindsigt – og kunsten at finde værdi og meningsfuldhed i alt det nære: Boligen, maden, familien. Det er herfra, vores verden udgår, og herfra, vi skridt for skridt og dag for dag kan være med til at ændre den. Til det bedre.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1924

 
Læs mere om: