Selvudvikling

Chefredaktøren: Hvem har din ryg?

At kunne hjælpe andre. At kunne bede om hjælp, når man har det svært. At udfylde en rolle i samfundet – uanset hvor lille den er – er noget af det, der giver allermest mening.

Nære relationer er nogle af de mest afgørende faktorer, hvis du ønsker at blive gammel, det viser den såkaldte longevity-forskning – altså forskning i, hvad det er, der gør, at nogle mennesker lever længere end andre. Selvfølgelig betyder livsstil en del: Om man ryger eller ej, spiser sundt og dyrker regelmæssig motion.
 
 
Men på førstepladsen over de ting, der har allerstørst betydning for, om man bliver gammel, er, om man har nære, givende og meningsfulde relationer. Med andre ord: Det at have nære venner og veninder, gode naboer og bekendte i nærmiljøet eller på jobbet, er afgørende for vores mentale og fysiske helbred og, ikke mindst, vores lykkeniveau. Følelsen af at være en del af noget større. At kunne hjælpe andre. At kunne bede om hjælp, når man har det svært. At udfylde en rolle i samfundet – uanset hvor lille den er – er noget af det, der giver allermest mening. Vi er simpelthen programmeret til at indgå i meningsfulde fællesskaber – og har vi ingen af dem, bliver vi ensomme, indelukkede og angste.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Som Janis Joplin synger i sin berømte sang ”Me and Bobby McGee”: ”Frihed er blot et andet ord for ikke at have noget tilbage at miste”.
 
Velkommen til denne uges femina, hvor du kan møde fire kvinder, der i den grad har hinandens ryg og har flettet hjerter og rodnet – selv om de ikke er knyttet sammen via blodets bånd. Fællesskaber er kommet for at blive. Det er bare at åbne øjnene og hjertet – og række ud.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1836

 

Læs mere om: