Selvudvikling

Chefredaktøren: Giver dit job mening? (Og skal det?)

I dag er et job ikke længere noget, der ”bare skal overstås”, så man har råd til alt det sjove. Et job skal være meningsfuldt, give energi og være med til at udvikle dig som menneske.

For 30 år siden var et job for de fleste bare et job. Et sted, man tog hen hver morgen for at passe sit arbejde og tjene penge til dagen og vejen. Et arbejde, der var en forudsætning for, at man kunne udfolde sig selv og have økonomi til at kunne leve et meningsfuldt liv med familien.
 
 
Det var dengang ... for i dag er et job ikke længere noget, der ”bare skal overstås”, så man har råd til alt det sjove. Et job skal være meningsfuldt, give energi og være med til at udvikle dig som menneske. På én og samme tid en fantastisk og lettere udmattende udvikling. Fantastisk, fordi det er en stor glæde, hvis man er så heldig at kunne bruge sine kompetencer og dyrebare timer på at lave noget, der både giver mening og money in the bank. Udmattende, fordi ikke alle er så privilegerede, og fordi mange af os – i hvert fald i perioder – synes, det er fint at have et job, der bare et job, for så i stedet at lægge vores passion i familien, fritidsaktiviteter eller andre typer fællesskaber. Uanset hvilken type menneske man er, og hvilken type job man har, har vi dog alle én ting tilfælles. Meningsfuldhed er grundlaget for at få et lykkeligt liv. At føle, man er en del af noget, at man er med til at gøre en forskel for andre mennesker, at der er en mening med at være til. 
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Tendensen med, at vi ønsker et meningsfuldt arbejdsliv, er dog klokkeklar og kun intensiveret det seneste årti. Ifølge fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen blev der efter finanskrisen vendt op og ned på definitionen på succes. I stedet for lang fastansættelse er der i dag langt mere prestige i livskvalitet og i friheden til at strukturere sin egen tilværelse. Og ifølge en undersøgelse, Kantar Gallup har lavet for Berlingske, svarer hver femte dansker da også, at de drømmer om at ændre deres arbejdsliv. Er du en af dem, så læs med i denne uges femina, hvor vi sætter fokus på netop det emne. God fornøjelse.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1914

 
Læs mere om: