Selvudvikling

Chefredaktøren: Fællesskab er vejen frem

Indimellem bliver jeg ramt af en dyb skyld og dårlig samvittighed. Over, hvor dårlig jeg er til at sætte pris på hverdagen, mine børn, mine skønne kollegaer, vores smukke planet – og livet, som det er på en helt almindelig tirsdag

Sommer. Sol. Og søndag – hver dag. Det er det, vi alle går og venter på. Tid til at slappe af (uden dårlig samvittighed!). Tid til at gøre noget unyttigt (som selveste Dronning Margrethe huskede os på vigtigheden af i sin nytårstale). Og til at være sammen med de mennesker, der betyder noget for os. 
 
 
I dette nummer af femina tager vi forskud på glæderne og sætter fokus på de fantastiske fællesskaber og ferieglæder, der er til rådighed lige foran vores næser; i hverdagen og i den dejlige danske natur. Tiden og klimakrisen påbyder os at begynde at leve og forbruge mere fornuftigt, og et af de områder, hvor vi kan gøre en af de største indsatser, er ved at skære ned på vores flyrejser. Holde ferie i Danmark eller Europa, hvor vi kan køre til i tog eller bil. Sætte pris på det nære og nyde livets basale glæder. Den gode mad. Havet. Naturen. Vinen. Og samværet.
 
I skrivende stund er jeg, som alle andre, i dybt chok over påskens frygtelige terror­angreb i Sri Lanka. Og samtidig med at mit hjerte bløder for de pårørende, bliver jeg ramt af en dyb skyld og dårlig samvittighed. Over, hvor dårlig jeg er til at sætte pris på hverdagen, mine børn, mine skønne kollegaer, vores smukke planet – og livet, som det er på en helt almindelig tirsdag. Med madpakker, morgensurhed og en to do-liste så lang som Snorrebakken i Rønne.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Taknemmelighed. Lad os øve os i det og derigennem langsomt finde overskud og engagement til at gøre en forskel – for hinanden og for verden. Fællesskaber er vejen frem for os som individer og verden som helhed. 
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1920

 
Læs mere om: