Selvudvikling

Chefredaktøren: Det, vi deler ...

Måske vi alle burde blive lidt mere kritiske i forhold til, hvad det er, vi deler? Hvor meget vi redigerer virkeligheden? Og ikke mindst: Hvor meget tid vi bruger på det?

Er dit liv Insta-egnet? Mit er for det meste ikke, og alligevel ser det sådan ud, når man kigger på min profil. I hvert fald det meste af tiden. For selv om jeg på nogle fotos også viser vasketøjsbunker og febersyge børn, er det meste af mit feed indbegrebet af livet på solsiden, og velovervejede selfies. Og er der nu også noget galt med det? Spørgsmålet har rumsteret i hovedet på mig længe, og selv om jeg på mange måder elsker æstetik og smukke billeder, er der også noget i de sociale mediers (selv)fremstilling, der er bekymrende.
 
 
Lad os starte med det positive: Vi har ALTID taget billeder af det, vi synes er pænt, og som vi derfor gerne vil forevige og dele med andre. Engang hed det Kodak-moments, nu hedder det Insta-moments. Den samme mekanik, blot før og efter den digitale tidsalder.
 
Hertil kommer så det negative: For da vi i de gamle papirfilmstider tog billeder, stod billederne præcis, som de var. Underbelyste eller overbelyste. Med en delle hist og her, skyer på himlen, røde øjne og et måske halvfjoget smil. Virkeligheden, som den så ud, på præcis det tidspunkt kameraets knips lød – uden råd til 20 forsøg, for så var en tredjedel af de 169 kr. (som det ofte kostede at fremkalde en film) brugt. Dejligt, det ikke længere forholder sig sådan – men omvendt sker der noget med os alle og vores virkelighedsopfattelse, når vi begynder at redigere voldsomt i virkeligheden. Og ikke mindst når vi lader den virtuelle verden fylde lige så meget i vores bevidsthed og tidsforbrug som den virkelige. 
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her
 
Så måske vi alle burde blive lidt mere kritiske i forhold til, hvad det er, vi deler? Hvor meget vi redigerer virkeligheden? Og ikke mindst: Hvor meget tid vi bruger på det? Fællesskaber er fremtiden – også på de digitale medier. Men fællesskabet er først for alvor givtigt, når det er oprigtigt og ærligt. Gerne taget fra sin gode side, men sandt.
 
Velkommen til denne uges femina, hvor vi blandt andet dykker ned i, hvad det er, vi deler på Instagram.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1916

 
 
Læs mere om: