Job & karriere

Toiletbesøg, sex og kartoffelhoveder: 11 gange videomøder gik helt galt

Der er meget, der kan gå galt, når møder afholdes bag computeren. Vi har samlet 11 af de vildeste eksempler.

"Hallo, er min mikrofon tændt?" "Jeg ville bare... Nej, du snakker først" og "Kan du lige gå ud, jeg sidder midt i et møde?".

Har du holdt videomøder med dine venner eller kolleger, kan du højst sansynligt nikke genkendende til ovenstående udbrud.

Det er ikke altid nemt at mødes virtuelt, og det kræver nærmest et kørekort at holde et professionelt møde uden unødvendige forstyrrelser.

11 gange videomøder gik helt galt

For det kan altså gå galt, når folk mødes online. Gruelig galt. 

Hvad end det er småbørn, der synger hjemmelavede sange, et voldsomt nys med en tændt mikrofon, eller uheldige malerier i baggrunden.

Nedenfor har vi samlet 10 af de sjoveste fejl fra onlinemøder - som vi allesammen kan lære noget af.

1. Præsten, der holdt prædiken med et filter

Tanken var god, da en italiensk præst ville holde onlinemesse på Facebook. Problemet var bare, at da han satte telefonen op, fik han aktiveret filtrene. Derfor kunne han blandt andet opleves med guldkæder og bandana og med håndvægte og svedbånd.

2. Toiletpause

Mange af os har prøvet at sidde til et møde med en fuld blære. Minutterne føles som timer. Da Jennifer sad midt i et Zoom-møde kunne hun ikke holde sig længere. Havde hun slukket kameraet og mikrofonen, var hun sluppet afsted med det. Desværre for Jennifer, var der både video og lyd på, og klippet er nu set af næsten 5 millioner mennesker på Youtube.

LÆS OGSÅ: Det har vi shoppet under corona

3. Forkert møde i et forkert land

En forkert kode resulterede i, at en britisk mand blev en del af et amerikansk møde. Han forklarer sig med, at han fik trykket 8 i stedet for 0, da han skrev koden ind. De rigtige problemer opstod første herefter, da manden ikke kunne finde ud af at forlade mødet igen.

4. En hjælpende hånd på kontoret

Nogle af os har glæde af små hjælpere, når vi arbejder hjemmefra. For det meste trænger de til en frisk ble eller at blive underholdt med børnesange. Matt Staneffs datter ”hjalp” ham dog på en helt anden måde. Da han kom ind på sit kontor, opdagede han nemlig at hans datter – på eget initiativ – havde ringet til hans chef. Ups!

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

5. Nyhedsvært og Disney-entusiast

Troels Mylenberg er journalist, forfatter, nyhedsvært og øjensynligt prinsessefan. I virkeligheden var det sønnen Holger, der i ledtog med instagram-siden ”dkpolmemes” havde plantet prinsessebogen i Troels' reol, inden han gik live i TV2 News. Hævnen er sød!

6. Ko-humor eller kontorhumor?

Gareth Barlow, der arbejder som radiovært for BBC, gav på Twitter et godt råd til alle os, der holder møder på hjemmekontoret. Hans råd er altid at tjekke kunsten bag dig, når du holder video-møder. Det er baseret på bitter erfaring.

7. Hvem har bukserne på?

En spansktalende kvinde og en gruppe andre deltagere i et onlinemøde fik mere at se, end de havde regnet med. Kvindens kæreste kom gående bag hende i fodboldtrøje og underbukser. Da han opdager, hvad der foregår, går han i panik og løber frontalt ind i en dør. Videoen ender med, at kvinden ikke helt ved, om hun skal grine eller græde.

LÆS OGSÅ: Surdej og håndvægte: Her er de mest googlede ord under corona

8. Lidt for realistisk seksualundervisning

Da en 8. klasse på Rismøllerskolen i Randers skulle have seksualundervisning via et webmøde, blev det lige en tand for realistisk. For da undervisningen var slut, kunne eleverne senere høre lyden af to mennesker, der havde sex. Heldigvis blev akten ikke videotransmitteret, men rektoren følte sig alligevel nødsaget til at sende en undskyldning ud til klassens forældre senere samme dag.

9. Ufrivillig DJ

Det er en god idé lige at tjekke om mikrofonen er slukket, når man deltager i et onlinemøde. En onlineklasse i USA måtte lægge øre til, da en af eleverne spillede rap-musik og selv rappede med. I det mindste var de underholdt, indtil mødet gik i gang.

DUDEEEE THIS JUST HAPPENED IN MY STATS CLASS 😭 #zoomfail pic.twitter.com/vGZbH7JUrJ

— 🇬​🇦​🇱​🇮 (@galijandrooo) March 26, 2020

10. Kartoffelchefen

Onlinemøder kan være en ny ting - selv for cheferne. Det oplevede Rachele, da hendes chef fik aktiveret et filter på Teams, som fik hende til at ligne en kartoffel. Da ingen i mødet kunne finde ud af at afslutte filteret igen, gennemførte chefen hele mødet som en kartoffel.

11. Gammel, men guld

Videoen er tre år gammel, men den er intet mindre end en klassiker. Den er et soleklart eksempel på, hvor galt det kan gå, når man ”sender live” hjemme fra privaten. Da professoren Robert Kelly i 2017 blev interviewet på BBC News, sneg begge hans børn sig ind på kontoret, inden konen opdagede, at de var væk. Det er næsten umuligt ikke at trække på smilebåndene, når man ser klippet, der er blevet vist mere en 39 millioner gange.

Læs mere om: