Nikolines brevkasse: Illustration af kvinde der står foran dør
Annas brevkasse

Nikolines brevkasse: Skal jeg lade fremmede sove i vores seng?

21. juni 2017
Tekst og illustration af Nikoline Werdelin.
Hvor langt skal man gå for fællesskabet skyld? Er det småligt, hvis man siger nej til at have overnattende gæster i sit hus, imens man selv er på ferie? Netop dette spørgsmål stiller en læser til Nikolines brevkasse i denne uge. Læs svaret her.

Nikolines brevkasse

Hej Nikoline

Vi bor i et hyggeligt rækkehuskvarter, hvor alle kender hinanden. Det er trygt og rart, og vi låner flittigt både sukker, kaffe og haveredskaber over hækken. Vores nærmeste naboer er blevet vores gode venner, og vi spiser ofte sammen.

De ved naturligvis, hvornår vi har planlagt ferie, og det har fået dem til at spørge, om de må låne vores hus til et hold af deres venner – et par med tre børn – der skal besøge dem i løbet af sommeren. Husene er små, så der er ikke plads til fem gæster.

Der er kun tale om tre overnatninger, men alligevel kan jeg mærke, at det ikke passer mig. Min mand synes, at jeg er smålig. Han mener, at det er fornuftigt at deles om tingene, og det er da også et princip, jeg normalt hylder, men jeg bryder mig ikke om tanken om, at fremmede skal sove i vores senge. Hvad mener du? Er jeg smålig, og bør jeg bøje mig for fællesskabet?

Mange hilsener, Naboen

Kære Naboen

Du kan jo vælge at gøre det, hvis du kunne tænke dig en

lignende gentjeneste en dag – hvis du og din mand får brug for at indlogere en tilrejsende familie i deres hus, vil det være praktisk at have muligheden!

Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal sige. Tidligere har jeg selv lånt og lejet mine boliger ud, men jeg tror, min mand vil betakke sig. Hvorfor ved jeg ikke rigtig. Jeg ved bare, at jeg har venner, der får deres økonomi til at hænge sammen ved at leje lejligheden ud og tage i sommerhus eller kolonihave så længe – og andre, der får nældefeber ved tanken.

Føles det grænseoverskridende, at de ligger i din seng? Eller er det, fordi de har adgang til at kigge i dine skuffer og gå på opdagelse i din bogreol? Har du lyst til at lære at være en af dem, der bytter bolig? Hvis ikke, så sig til dine naboer, at det arrangement desværre ikke er noget for dig.

Mange hilsener, Nikoline

Læs også Nikolines brevkasse: Skilsmisse

Læs også