Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Skal vi invitere eksmanden?"

21. maj 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Jeg fylder 60 år til sommer og skal holde en større familiefest. Vi ser jævnligt vores datters eksmand, og min kone synes, han skal inviteres med – men jeg er imod det". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Må en mand blande sig i debatten? Jeg ”smuglæser” min kones SØNDAG, mest for krydsordenes skyld, må jeg indrømme, men der er også mange gode artikler. Jeg har altid opfattet dig som en klog kvinde med en åben og fordomsfri tilgang til mange emner. Nu vil jeg bede dig være overdommer i en sag, hvor min kone og jeg er meget uenige.  
  Jeg fylder 60 år til sommer, og i den anledning vil vi invitere til en større familiefest. Vores voksne datter på 38 er gift for anden gang. Hun blev skilt for fire år siden og har fælles forældremyndighed med sin eksmand over vores barnebarn på 9 år.   Både min kone og jeg kan rigtig godt lide hendes eksmand, og da han bor i nærheden af os, ser vi ham jævnligt. Min kone mener, at vi skal invitere ham med til min runde fødselsdag, også for vores barnebarns skyld, mens jeg er imod det – alene af den grund, at det ville være ubehageligt for vores datters nye mand. Hvad synes du, vi skal gøre? Hilsen Fødselaren    LÆS OGSÅ: "Kan jeg tillade mig at sige, at hendes kæreste ikke er velkommen?"  

Kære Fødselaren

På forhånd tillykke! Jeg synes, I skal fortælle jeres datter og hendes nye mand, hvad I har tænkt jer – og lægge op til, at det ikke skal være noget problem.    Jeg kender masser af mennesker, der fejrer forskellige begivenheder med både nye ægtefæller og eksægtefæller. Med det antal partnerskift, der er i vores kultur, må man affinde sig med at støde på sin eks’ nye partner eller en tidligere ægtefælle til familiens sammenkomster. Der befinder sig jo ofte børn midt i de voksnes skiftende livsfaser. For dem tror jeg også, at det er rart og beroligende, at forældre, bonusvoksne og bedsteforældre kan være i stue sammen og opføre sig helt almindeligt.   
  For nogle par går det sådan, at ingen mere kan holde ud at se på hinanden, og der er så meget ubearbejdet raseri og skinsyge, at parterne må holdes fra hinanden som blodige boksere i ringen. Men tænk en forvirring, når der skal hentes og bringes, når der er skiftedag for børnene, møder på skolen, sportsstævner og alt det andet, et familieliv er fuldt af? Nej, normalisering frem for alt – det kan I være med til! Mange hilsner Nikoline   LÆS OGSÅ: Min svigerdatter kan ikke døje mig   Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk  Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.  

Læs også