Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Skal jeg tilgive min mands utroskab?"

11. september 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Min mand var utro til en firmafest. Jeg valgte at tilgive ham, men jeg er konstant mistroisk over for ham og frygter hele tiden, at han har kontakt med hende. Hvad gør jeg?" Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg læser ofte din brevkasse og synes godt om dine kloge råd, der bærer præg af erfaring. Nu har jeg brug for at høre din mening. Min mand var utro til en firmafest i foråret. Jeg opdagede det stort set med det samme, fordi han virkede anderledes. Han indrømmede og sagde, at det var en fejl, og at han havde dårlig samvittighed.
Dengang valgte jeg at tilgive ham, men nu kan jeg ikke glemme det. Det har naget mig siden. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om hun er mere spændende og sexet end mig. Min mand og jeg er først i 50’erne, og jeg ved, at hun er en del yngre. Jeg er også konstant mistroisk over for ham og frygter hele tiden, at han har kontakt med hende. Skal jeg forsøge at tilgive ham for alvor, eller tror du, at der er hold i min mistanke, når nu jeg ikke kan slippe den? Det kan være, at min underbevidsthed prøver at fortælle mig noget. Mange hilsner Den jaloux LÆS OGSÅ: Tør jeg forlade min mand?

Kære Den jaloux

Åh, hvor er det træls ... og du er blevet sat på et kæmpe overarbejde. Det er præcis derfor, man skal beholde bukserne på. Skidt med flirt og en lille fantasi – men de 10 minutters fornøjelse, din mand fik, sætter dig på flere års overarbejde. Men det er godt, du ikke har handlet overilet. Jeg vil foreslå dig at forlange af din mand, at han påtager sig noget af arbejdet med at bringe jeres ægteskab ind i andet kapitel. For uanset hvordan man vender det, er der et ”før” og et ”efter” utroskab. Jeg ved ikke, hvordan du foretrækker det – at I arbejder jer frem med en selvhjælpsbog om parforhold, at I opsøger en parterapeut, eller at I bare går nogle lange ture – men du skal spørge og spørge. Savner han noget? Hvad tænker han om jer? Hvor ønsker han jer hen i fremtiden? Hvad går hans erotiske drømme med dig ud på? Hvor befandt kærligheden og loyaliteten sig, da han hoppede i kanen med kollegaen?
Vist bliver det besværligt, men din mand har selv åbnet Pandoras æske ... nu må I sammen forholde jer til det, der kommer ud. I kan ikke lade, som om det ikke er sket, men må prøve at vende det til jeres fordel. Mange hilsner Nikoline Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også