brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg savner en kæreste"

10. april 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"De senere år er jeg begyndt at savne en mand i mit liv. Jeg har forsøgt dating, men det er for overfladisk for mig. Jeg prøver at være opsøgende og nysgerrig, men der er ikke mange mænd at vælge imellem i min alder". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg blev skilt for mange år siden og opdrog mine to børn næsten alene. De er nu flyttet hjemmefra og klarer sig godt, og jeg er endda blevet mormor. Jeg har et nært forhold til min familie, et givende job og gode venner. Men de senere år er jeg begyndt at savne en mand i mit liv.
Efter råd fra en kollega forsøgte jeg dating, men det er for overfladisk for mig. Jeg oplever, at man alt for hurtigt dømmer hinanden ude, og det gælder også mig selv. Det er, som om jeg hele tiden er fokuseret på de nye muligheder. Jeg prøver at være opsøgende og nysgerrig, også i andre sammenhænge, men der er ikke mange mænd at vælge imellem i min alder. Tror du, at det kan lykkes, eller må jeg se i øjnene, at jeg ikke kommer til at opleve tosomheden igen? Man kan jo ikke få alt, og jeg vil nødig virke desperat. Mange hilsner Fynboen LÆS OGSÅ: "Jeg vil nødig sige nej til kærligheden, men ..."

Kære Fynboen

Da jeg ikke er synsk, kan jeg ikke fortælle dig om fremtiden... jeg tror, det er tilfældigheder, der afgør, om du møder en ny kærlighed. Når jeg ser på, hvordan venner og bekendte har mødt hinanden sent i livet, er det held og parathed, der falder mig i øjnene. De har været klar, fået en mikroskopisk chance og forfulgt den. Én pudsede vinduer, en anden gik tur og sagde ”flotte vinduer!”, siden blev de kærester og flyttede sammen. En anden fik et tip af en veninde (mig!), sendte en sms og bingo! Nu har de både hus og have og fem voksne børn om bordet søndag aften.
Jeg tror heller ikke selv, jeg ville egne mig til dating-apps og ved ikke, hvordan det er at sidde over for en fremmed på en café, men jeg kender også flere, der har mødt hinanden på den måde. Tror du ikke, at strategien er det, du er i færd med? At leve så fuldt og helt, som du kan, så udstråler du overskud og tilfredshed. At læse og lære – og passe godt på sin krop. Prøv at foretage dig meningsfulde ting, der involverer folk, du ikke kender i forvejen. Så oplever du nye fællesskaber – og midt i alt høet gemmer der sig måske en knappenål. Mange hilsner Nikoline LÆS OGSÅ: Er jeg blevet FOR desperat efter at finde en mand? Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også