Brev til Nikoline Werdelin
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: "Jeg frygter, at min far bliver udnyttet"

4. juli 2019
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
"Min far på 77 har forelsket sig i en 23 år yngre, udenlandsk kvinde. Jeg er bekymret for, at hun blot udnytter ham økonomisk". Læs ugens brev til Nikoline Werdelin her.

Kære Nikoline Werdelin

Mine forældre blev skilt, da jeg var 5 år, og selv om jeg kom til at bo hos min mor, har jeg altid haft et godt forhold til min far. Han er kunstner og levede en anderledes tilværelse med mange rejser og mange kvinder, men jeg har aldrig været i tvivl om hans kærlighed til mig. Nu er han blevet 77 år og har igen forelsket sig. Denne gang i en 23 år yngre, udenlandsk kvinde. Hun er sød ved min far og virker nærmest underdanig over for ham, men det er muligvis hendes kultur. Han er lykkelig og lader sig gerne varte op. Han vil gifte sig med hende, og han hjælper med til at forsørge hendes mor og andre familiemedlemmer, der dog ikke bor her i landet.
Min far er ikke rig, men han mangler heller ikke noget. Alligevel må jeg indrømme, at jeg ikke har kunnet undgå at overveje, om hun blot vil udnytte ham økonomisk. Det mener min søster, og hun er vred over ægteskabet. Jeg er knap så forarget, for det lader til, at hun gør min far glad, og han må jo bruge sine penge, som han vil. Jeg bryder mig dog ikke om tanken om, at han bliver snydt. Hvad mener du? Og kan vi tillade os at advare ham? Kærlig hilsen Bekymrede datter LÆS OGSÅ: "Jeg er forelsket - men min familie synes, jeg opfører mig vildt fjollet"

Kære Bekymrede datter

Selvfølgelig bliver din far udnyttet – ligesom hans unge kæreste bliver udnyttet. Din far udnytter hendes ungdom, hendes omsorgsfuldhed, hendes økonomiske sårbarhed. Jeg tror faktisk ikke, der findes noget ægteskab, hvor parterne ikke udnytter hinanden. Hvis man også forstår ”udnyttelse” som de faktorer, der skaber balance i et forhold. Man har jo aldrig set en ung, klog, smuk kvinde gifte sig med en tyk, arbejdsløs, midaldrende mand. Selv om der jo er masser af mænd i den situation, som har et hjerte af guld. Nej – hun gifter sig med en, der har noget, hun skal bruge: en god økonomi, gode gener eller et eventyrligt liv. Man har heller ikke set en feteret, mandlig skuespiller gifte sig med en ukendt ældre dame med dårlige tænder, tyndt hår og indlæg i skoene. Han forelsker sig også i en kvinde, han på en eller anden måde føler kan løfte ham, supplere ham og give ham børn.
Vi tror ofte, at vi bliver forelsket i en andens sjæl. Men jeg tror lige så meget, at vi bliver forelsket i det liv, vi mener, den anden kan føre med sig: et liv med tryghed, med gode samtaler, med sunde børn – med anseelse eller fantastiske eventyr. Hvad det nu er, vi sætter allermest pris på her i tilværelsen. Bare lad din far udnytte og vær lige så sød og venlig over for hans kone, som du ønsker, han er over for din mand. Jeg tror, I begge har truffet jeres valg med åbne øjne. Varme hilsner Nikoline Skriv til Nikoline Werdelin Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten »Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også