Hund, dukke og fodbold illustreret af Nikoline Werdelin for SØNDAG
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Jeg får uønsket besøg af naboens hund

22. september 2018
tekst og illustration af Nikoline Werdelin
Denne læser har fået nok af, at naboens hund jævnligt stikker af og løber ind i hendes hus. Omvendt vil hun ikke være årsag til uvenskab, så derfor spørger hun nu Nikoline Werdelin til råds om, hvad hun skal gøre.

Kære Nikoline Werdelin

Jeg bor i rækkehus og er nabo til en enlig mor med to børn, en hund og en kat. Det kan både ses og høres, men jeg er indforstået med, at det er vilkårene, når man bor tæt på sine naboer. Jeg bryder mig dog ikke om, at hunden jævnligt løber ind hos mig. Det skal nævnes, at min nabo forsøger at holde den inde, men den stikker af, og næsten hver gang smutter den ind i min stue eller køkken.

Jeg har sagt det flere gange, og hun undskylder den med, at et af børnene har glemt at lukke lågen eller lignende. Det sker igen og igen, og det irriterer mig. Jeg har aldrig haft hund, og jeg er utryg ved dem, ikke mindst når jeg har mit barnebarn på besøg. Det er en stor hund, og hvem ved, om den bider, hvis mit barnebarn tager fat i den. Hun er 3 år.

Hvad skal jeg gøre? Hvis jeg klager til bestyrelsen, får min nabo måske besked på at skaffe sig af med hunden, og jeg vil helst ikke være årsag til uvenskab.

Mvh. MH

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Skal jeg vælge min kæreste eller min hund?

Kære MH

Hvis du virkelig ikke vil lægge dig ud med naboen, ville jeg (hvis jeg var dig) indhegne min egen have med et diskret trådhegn inde i buskene og en smuk låge, som du selv sørger for at holde lukket. Men måske skal du først undersøge, om konsekvensen af at tale med ejerforeningen virkelig er, at naboen skal skille sig af med hunden. Mon ikke hun bare kan blive pålagt at sørge for en bedre indhegning… som måske ikke er i forbindelse med den låge, hendes børn benytter?

Dit barnebarn behøver du nok ikke være så nervøs for… en hund, der i forvejen lever sammen med to børn, vil sjældent gøre noget – men grundlæggende giver jeg dig helt ret – små børn og hunde skal ikke kunne træffe hinanden uden opsyn.

Venlig hilsen, Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Jeg har ikke lyst til, at min mands datter skal låne campingvognen

Vil du skrive til Nikoline Werdelin og bede om et råd?

Skriv til SØNDAG, Postboks 420,
0900 København C, og mærk kuverten
»Nikoline Werdelin«. Eller send en email til nikoline@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også