Nikoline Werdelins brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Nikoline Werdelin: Hjælp, min chef gramser!

7. november 2017
tekst og
illustration: Nikoline Werdelin
Denne læser har i månedsvis været bekymret for den årlige julefrokost på arbejdspladsen, da den mandlige chef ikke kan holde fingrene for sig selv. Læs, hvad Nikoline Werdelin svarer.

Kære Nikoline

Jeg ved godt, at de færreste er begyndt at planlægge julen, men jeg har været bekymret for den i månedsvis. I hvert fald en del, der handler om mit firmas julefrokost. Jeg arbejder i en mindre virksomhed, hvor vi til hverdag har det godt sammen. Problemet er, at min nærmeste chef forvandler sig fuldstændig, når vi har den årlige julefrokost. Han gramser på alle kvindelige medarbejdere, vil danse alt for tæt og strør om sig med sjofle vittigheder.

De fleste af mine kolleger slår det hen og siger, at det jo kun er den ene gang om året, og at hans flirt er helt uskyldig. Det er rigtigt nok, at han er flink til daglig, og derfor har jeg også betænkeligheder ved at klage over ham. Men jeg har samtidig svært ved at få sagt fra over for ham, og jeg føler mig led ved mig selv dagen efter festen, fordi jeg ikke kan finde ud af at holde ham ud i strakt arm, som kollegerne råder mig til. Jeg er sekretær og taler ofte med hans søde kone, som intet aner om hans opførsel.

Jeg har overvejet at melde afbud til festen, men jeg synes ikke, det er rimeligt, at jeg skal blive væk. Bør jeg klage over ham? Eller har du et godt og kontant råd, der kan få ham til at holde fingrene for sig selv?

Kærlig hilsen, Betina

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Hun udnytter min hjælpsomhed

Kære Betina,

Jeg tror ikke, min erfaring med arbejdspladser rækker til at vide, hvad du skal gøre – men kan du ikke bede en, der er lidt højere i hierarkiet end din chef om at være anstandsperson? Fortæl, hvad problemet består i, og bed vedkommende holde et vågent øje – og dysse din chef ned, hvis det bliver nødvendigt. Det lyder, som om der mangler nogen til at sige ”så er det godt, makker, tid til at tage hjem”, for det er ikke rart for nogen af jer at have sådan et løst missil væltende rundt. Men som sagt: det skal være én, der har noget at skulle have sagt – så fornuften trænger gennem alkoholen og rammer storhjernen.

Det eneste alternativ, jeg kan komme på, er, at du tager et lynkursus i selvforsvar og vipper chefen rundt i en vejrmølle, så han ender fladt på jorden, hvis han overskrider dine grænser. Det er assertivt, resolut og har humor. Mænd har til alle tider taget sig rettigheder med kvinders kroppe. Det skal være slut!

Mange hilsener,Nikoline

LÆS OGSÅ: Brev til Nikoline Werdelin: Min mormor respekterer ikke mit privatliv

Skriv til Nikoline Werdelin: 

Skriv til SØNDAG, Postboks 420, 0900 København C, og mærk kuverten "Nikoline Werdelin”. Eller send en email til nikoline@soendag.dkRedaktionen forbeholder sig ret til at forkorte brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.