Anna Mejlhede
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: ​Hvor meget må en hobby fylde?

22. november 2021
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Tror du, der er noget andet, der nager ham, eller handler det her virkelig kun om mit garn?." Læs denne uges brev til Anna.

Kære Anna

Som så mange andre blev jeg under coronanedlukningerne helt tændt på at strikke. Det er der vel som sådan intet galt i.

Men nu er det, som om min mand har set sig grundig gal i skralden på min nye hobby, og det til trods for at han selv nyder godt af, at jeg kan forsyne os begge med lækker hjemmestrik.

Han brokker sig KONSTANT over, at han synes, mit garn flyder over det hele, at det støver, og at der blandt andet er mohair overalt – selv når vi kysser!

Men jeg synes, at jeg pakker det pænt af vejen i kurve, skabe og skuffer.

Det plejer at være min mand, som tager sig af støvsugning, mens jeg laver mad og vasker op og den slags, men nu nægter han pure at tage sig af den del af husholdningen.

Hans begrundelse er, at han jo nærmest kan begynde forfra, hver gang han er nået til den anden ende af huset – ene alene på grund af mine garnnøgler.

Jeg synes, han er ret urimelig. Han fylder jo selv vores redskabsskur op med en masse grej, fiskestænger og sager, men det preller af på ham, hver gang jeg begynder på det.

Tror du, der er noget andet, der nager ham, eller handler det her virkelig kun om mit garn?

Jeg kan ikke hitte rede i, hvad der er hvad længere.

Selv når vi lige har hygget os over en god middag, og vi sidder sammen i sofaen og ser en film bagefter, kan han finde på at gå sin vej, i samme sekund jeg hiver strikkepindene frem.

Så hvad gør jeg?

Kærlig hilsen

”Hende med garnet”

Kære hende med garnet

Det kan sagtens være lige så umuligt at finde hoved og hale i en konflikt som at løsne knuder i et nøgle genstridigt mohair.

Efter min bedste overbevisning lyder jeres skærmydsler dog ikke uløselige.

Nu ved jeg jo ikke, hvor mange skabe og skuffer du okkuperer med dit garn. Som det strikkende menneske jeg selv er, ved jeg af erfaring, at dén hobby sagtens kan fylde det meste af et hus!

Også hvad angår de lange spor af nullermænd, garnet efterlader alle vegne.

Hvad om I laver en aftale om, hvilke områder i huset der er til din fulde disposition, og hvilke der er fredet i klasse A til din mand?

Alternativt kan du jo sætte dit fjernlager af garn i tætsluttende plastikbokse i redskabskuret. Så får din mands fiskegrej lidt selskab …

Hvis ingen af ovenstående tiltag virker formildende på din mands humør, må du gå ham efter i sømmene og spørge, om det i virkeligheden handler om noget helt andet end garn.

Måske savner han bare din hånd i sin, når I sidder i sofaen og hygger jer over en film?

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også