Anna_Mejlhede_brevkasse
Annas Brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Har vi udnyttet ham?

23. august 2022
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Nu har min fætter så ad omveje fundet ud af, af at vi har lejet vores lejlighed ud for ret mange penge, alt imens vi har boet i hans sommerhus." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg og min datter har i sommerferien lånt min fætters lækre sommerhus. Tilbuddet kom ud af det blå, og jeg var hurtig til at slå til.

Jeg havde dog allerede lejet vores egen lejlighed ud på Airbnb der, men jeg havde ikke fundet ud af, hvor vi skulle være imens, så tilbuddet kom meget kærkomment.

Nu har min fætter så ad omveje fundet ud af, af at vi har lejet vores lejlighed ud for ret mange penge, alt imens vi har boet i hans sommerhus.

Han ved dog ikke, at det faktisk var noget, vi havde planlagt på forhånd, inden vi vidste, at vi kunne låne sommerhuset.

Jeg synes, at det er lidt flovt. Jeg er bange for, at han føler, at vi udnytter ham.

Og jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan italesætte det overfor ham, fordi han jo ikke har fået det at vide af os, at vi har lejet lejligheden ud, og vi er ikke særligt tætte.

Nu skal jeg snart til en fest med ham, skal jeg nævne noget for ham der – eller bare lade den suppedas være?

Hilsner fra

Feriegæsten

Kære feriegæst

Nu har du jo ikke kalkuleret benhårdt med at rage et gratis sommerhus til dig, så du selv kunne tjene en masse på at leje jeres hjem ud.

Du har udlejet jeres lejlighed, fordi du vidste, I skulle på ferie i det tidsrum. Punktum.

Hvorfor ikke feje enhver tvivl omkring kadencen i dine dispositioner af vejen ved at tale med din fætter om det?

Klare linjer er det bedste værn imod misforståelser. Derimod kan tvivl og mistro tåge stemningen imellem os så grundigt til, at vi hverken kan se eller forstå hinanden.

Medmindre din fætter plejer at leje sit sommerhus ud og blot har gjort en undtagelse i jeres tilfælde, så tror jeg ikke, han føler sig udnyttet.

Forslaget var jo hans, fordi han gerne ville glæde jer med en dejlig ferie.

Under alle omstændigheder så tak din fætter varmt for lån af hans sommerhus – gerne suppleret med en fin gave, hvis du ikke allerede har gjort det.

Og hvis nu han selv har lyst til et par ugers byferie i jeres lejlighed næste sommer, så tilbyd ham at I bytter lige over.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også