Anna_Mejlhede_brevkasse
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Fråser jeg?

4. oktober 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Mew
"Er det frås at bruge 300 kr. hver sjette uge på at få farvet øjenbryn og vipper på en skønhedsklinik?" Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Hej Anna

Jeg springer lige ud i det: Er det frås at bruge 300 kr. hver sjette uge på at få farvet øjenbryn og vipper på en skønhedsklinik?

Jeg går til frisør to gange om året. Tøj, hårprodukter og cremer køber jeg altid på tilbud i supermarkederne. Men netop dét at få farvet bryn og vipper af én, der kan sit kram, er en luksus, jeg holder af.

”En lille ansigtsløftning” kalder jeg det. Men jeg skal altid høre for det af min mand, som netop mener, at det er frås.

Det skal siges, at vi måske ikke ligefrem er rige, men vi er heller ikke fattige, og jeg går på arbejde hver dag og tjener penge. Hvad kan jeg sige til min mand uden at lyde forurettet og såret, som jeg egentlig føler mig?

Men du tænker måske også, at det er frås?

Venligst

Lotte fra Nordjylland

Kære Lotte fra Nordjylland.

Jeg synes bestemt ikke, at du er ude i noget, der bare nærmer sig begrebet ”frås”. Du er jo langt fra ude i skønhedskirurgiske indgreb, der kræver banklån eller udsuger pensionsopsparingen med din lille, faste rutine her.

Sig derfor til din mand, at det her simpelthen gør dig så glad. Ja, at det svarer til, at han selv bruger barberskum og noget ordentligt grej at trimme skægget med fremfor udtørrende håndsæbe og en sløv smørkniv.

Hvis ikke det virker, så spørg ham, hvorfor han synes, at et så beskedent beløb er et frontalangreb på jeres økonomiske fællesskab?

At have fællesøkonomi kan have sine fordele. Men ulemperne er desværre også til at føle på. Ofte handler det slet ikke om, hvor meget luft der er i budgettet, men snarere en grundlæggende uenighed om, hvad man bruger penge på.

Måske skulle du og din mand finde en løsning, hvor I fordelte det, der er tilbage, når alle fælles udgifter er betalt? På den måde ville du ikke behøve diskutere, hvorvidt 300 kr. hver sjette uge er for meget at bruge på sit udseende.

Kærlig hilsen

Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også