https://imgix.femina.dk/media/article/anna_mejlhede_4_11.png
Annas brevkasse

Brev til Anna Mejlhede: Corona gør min mand usexet

5. januar 2021
af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Min mand stortrives med at sidde i joggingtøj og uldsokker bag pc’en, jeg savner at se ham i jakkesættet." Læs denne uges brev til Anna.

Kære Anna,

Jeg hader corona og alt det hjemmearbejde, krisen fører med sig. Ikke fordi det ikke kan være meget rart at slippe for at sidde i bilkø morgen og eftermiddag, men fordi min mand slet ikke ligner sig selv.

Vi har begge travle jobs og er vant til at se hinanden velduftende og i pænt tøj om morgenen, inden vi tager af sted. Nu står den på hyggetøj og uvasket hår, og jeg synes ærlig talt, det er usexet.

Min mand stortrives med at sidde i joggingtøj og uldsokker bag pc’en, jeg savner at se ham i jakkesættet. Jeg ved godt, det måske ikke er verdens største problem, men det påvirker ærligt talt min lyst til ham.

Ikke engang når arbejdet er overstået, gider han at gøre noget særligt ud af sig selv. Hvordan får jeg sagt det til ham på en pæn måde?

Mvh.
Den frustrerede

Kære frustrerede,

Mine nu afdøde svigerforældre havde vidt forskelligt indrettede arbejdsdage. Mens min svigerfar stod hele dagen i sit værksted og arbejdede i plettede overalls, tog hans kone af sted på job i nydelige slacks og jakke.

Når arbejdsdagen så var omme, trak min svigerfar i sit pæne tøj – mens svigermor til gengæld smed det stive puds og trak i joggingtøjet.

LÆS OGSÅ: Brev til Anna Mejlhede: Min svigerfamilie blander sig i alt

Det skabte en del diskussioner imellem dem præcis som den, du her fortæller om.

Jeg synes godt, at du kan spørge din mand, om ikke I skal indføre en eller anden form for dresscode om aftenen, når I har fået dagens arbejde fra hånden?

Helt enkelt kan du bruge den begrundelse, at du savner at se ham i noget af alt det lækre tøj, der hænger i hans skab. Du kan også foreslå, at I bare gør lidt ekstra ud af jer selv i weekenderne, nu hvor hverdagene flyder ud i et.

LÆS OGSÅ: Brev til Anne Mejlhede: Min svigerdatter vil ikke lade mig være farmor

Hvad din mand vælger at tage på i løbet af sin arbejdsdag, synes jeg til gengæld, du skal lade ham om at bestemme helt og aldeles.

Det lyder, som om det virker kunstigt og meget akavet for ham at iføre sig pænt tøj og blankpolerede sko – for derefter at sætte sig ind i et kammer.

For nogle fungerer netop det at fastholde sin sædvanlige påklædning ganske vist som et friskt pust til hjemmearbejdet.

Forfatteren Leonora Christina Skov har i flere interviews fortalt om, hvorfor det er vigtigt for hende at gøre sig klar til dagens arbejde ved at tage kjole på og lægge makeup, også selv om hele arbejdsdagen foregår derhjemme foran computerskærmen.

Det kan virkelig give et boost til ens hjemmearbejdsdag, hvis man gør sig i stand til den på anden vis end blot ved at stå op og blive i sin morgenkåbe.

Vi er dog alle sammen forskellige. Også hvad vores arbejds- og fritidsrutiner angår.

Men denne underlige og isolerede tid kalder på, at vi holder modet oppe ved at holde fast på nogle af de rutiner, der gør os godt. Få noget motion og tage et bad. Ilte dagen med frisk luft og sund mad. Også for vores egen mentalhygiejnes skyld.

Men brug endelig ikke ordet ”usexet”, når du drøfter dit forslag om at gøre jer lidt lækre for hinanden … det kan nok hyle selv den mest robuste ægtefælle ud af den – og risikere at give ham endnu mere lyst til at beholde uldsokkerne på.

Kærlig hilsen,
Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede. Mailen er den samme som hidtil: nikoline@soendag.dk.

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også