Tips & idéer

Køkkeninspiration: Med petroleumsblå og 70'er-vibes

”Et farvet køkken syner mere som et selvstændigt møbel i rummet.” Ordene tilhører Mette Andersen, der har valgt en støvet petroleumsblå til familiens køkken. Det stilrene køkkendesign får modspil af runde 70’er-greb og kanter i eg.

 
Savner du ny inspiration til køkkenet? Vi har besøgt tre idérige kvinder med vidt forskellig køkkenstil, som dog har det til fælles, at de alle forstår at skabe personlighed med farver, fliser og særlige fund fra rejser og vintagebutikker. Snup deres idéer her, og forvandl dit køkken til et unikt madværksted.
 
Hvilke tanker gjorde du dig, inden I fik nyt køkken?
 
Jeg kan godt lide rene linjer i et stramt design. Væk med alt guld, pang og ornamenteringer. Jeg elsker naturen, og det var derfor oplagt at give køkkenets stramme design modspil af kanter og greb i eg, der bløder udtrykket op. På den måde spiller køkkenet også sammen med vores spisebord i eg, placeret i den anden side af køkkenet. Vi har valgt runde greb, hvilket taler lidt til et 70’er-look, men også fordi de er praktiske i en travl hverdag. Vi har dog valgt push open-låger til overskabene, da det ellers ville blive lidt for ”prikket” med alle de greb.
 
 
Hvordan har du brugt farver?
 
Vi har valgt et køkken i en lækker petroleumsblå. Et farvet køkken syner mere som et selvstændigt møbel i rummet, end hvis køkkenet var hvidt og gik i ét med væggene. Et køkken skiller sig helt klart mere ud, når det har en farve. Jeg er ikke bange for at bruge mørke farver, og den petroleumsblå er lidt støvet og knap så pang. Det er lige min farve: en blanding af grå, blå og grøn. Farven fungerer så godt sammen med vores grønne planter lige udenfor i haven, og samtidig giver det mørke møbel en god kontrast til det lyse køkken-alrum.
 
 
Hvad er for dig det vigtigste i et køkken?
 
At du kan lide at være der. Køkkenet er det vigtigste rum i huset, for her laver vi mad, spiser og er sammen som familie. Et køkken må ikke være for småt, for det bliver hurtigt rodet, og så trives jeg ikke ved at være der. Jeg er selv dårlig til at smide ting ud, men jeg vil ikke have, det roder, og derfor har vi prioriteret mange skabe til opbevaring. Funktion er også vigtigt, og det er helt afgørende, at et køkken er indrettet logisk: Når man for eksempel tømmer opvaskemaskinen, skal man ikke gå 4 km for at sætte tingene på plads.
 
 
Hvad er dit bedste tip til en personlig køkkenstil?
 
Vælg dine materialer og farver med omhu og efter din personlighed. Jeg er ret visuel, og udtrykket betyder alverden for mig. Farver og materialer skal hænge sammen i et rum, og derfor har vi valgt den samme kombination af petroleumsblå og eg til spisepladsen i den anden side af køkkenet. Det skaber ro.
 
 

Galleri: Køkken-inspiration - med petroleumsblå og 70'er-vibes

 
 
Læs mere om: