Tips & idéer

Køkkeninspiration: Med farverige fliser og franske fornemmelser

En farverig flisevæg skaber wauw-effekt i skinddesigner Hanne Harnovs hvide køkken, der får kant med en bordplade i beton. Det personlige miks bliver krydret med franske delikatesser og rejsefund fra Berlin.

 
Savner du ny inspiration til køkkenet? Vi har besøgt tre idérige kvinder med vidt forskellig køkkenstil, som dog har det til fælles, at de alle forstår at skabe personlighed med farver, fliser og særlige fund fra rejser og vintagebutikker. Snup deres idéer her, og forvandl dit køkken til et unikt madværksted.
 
Hvad er dine tanker bag indretningen af dit køkken?
 
Jeg er inspireret af farver, og da vores køkken og vægge var hvide, skulle der ske noget. Jeg er vild med farver, for de gør mig glad, især når de er afstemte. Det var derfor oplagt at bruge farver til at gøre køkkenet mere personligt. Jeg er mest til de lidt dybe, klare farver, og ud over den farverige flisevæg har jeg også masser af køkkengrej i farver. Lige fra gryder til glas. Vores køkken afspejler også, at vi rejser meget til Frankrig, hvor jeg elsker at gå i delikatesseforretninger. Her finder jeg fine tedåser, salt-, peberkværne og andre krydderier, som står fremme og pynter. For at give rummet et råt modspil har jeg valgt en bordplade i fiberbeton, der i gamle dage blev brugt til altangulve. Faktisk har vi fundet betonpladerne på Genbyg. Vi har selv skåret betonpladerne op på mål, poleret dem og givet dem lak. Jeg kan godt lide gedigne materialer, og betonen er superlet at holde ren.
 
 
Hvordan har du gjort dit hvide køkken unikt?
 
Jeg har valgt fliser, fordi jeg med dem kunne lege løs og skabe mit helt eget udtryk, og så er de samtidig praktiske. Jeg er som sagt vild med farver, så jeg købte en masse fliser i forskellige nuancer, der er lidt frække op mod hinanden. Jeg havde bestemt mig for, at motivet skulle være fisk, da de er fascinerende og samtidig grafisk meget fine. Jeg gik i gang med at lægge fiske-mønstret på gulvet, og så satte min mand fliserne op. Det er blevet en ret stor flisevæg, og vores gæsters reaktion er altid: ”Hold da op!” Flisevæggen har gjort vores køkken mere intenst og levende. Det er tre år siden, vi lavede den, og jeg er stadig helt vild med den – væggen er jo unik og derfor ret personlig.
 
 
Hvad er det vigtigste for dig i et køkken?
 
At det er funktionelt. Når man tømmer opvaskemaskinen, skal man nemt kunne få tingene på plads, og bestik og porcelæn må gerne stå fremme, så man hurtigt lige kan snuppe en kaffekop. Jeg har også grøntsager og frugter liggende fremme til at give farve og form. Pasta, ris og korn står også i glaskrukker, så jeg kan se, hvad jeg har, og hvad jeg tager fat i.
 
 
Hvad er dit bedste tip til en personlig køkkenstil?
 
Brug farver i dit køkken. Hvis du ikke er til en flisevæg, så mal væggen en farve, og indret med farverige køkkenting. Prøv ikke at være for stringent i din indretning, men miks i stedet alle mulige sager fra forskellige steder i verden. Det kan være arvestel fra dine bedsteforældre, du bruger sammen med tallerkener, du har fundet hos en kunsthåndværker på en rejse. Det er alt sammen med til at gøre dit køkken mere personligt.
 
 

Galleri: Køkken-inspiration - med farverige fliser og franske fornemmelser

 
Læs mere om: