Tips & idéer

Knald på blå i Dortes nye køkken

Et farvet, retro-inspireret køkken ligger måske ikke lige til højrebenet i et nyrenoveret og stramt funkishus, men Dorte Mosbæk og hendes mand faldt fuldstændig for både materialet linoleum og den smukke blå farve.

Sådan får du Dortes nye blå køkken

Det har det kostet:

Elementer fra Ikea: 16.800 kr.

Hvidevarer fra Ikea: 25.800 kr.

Bordplade og vask fra Reform: 27.500 kr.

Fronter fra Reform: 52.000 kr.

I alt: 122.100 kr.

 

Fra sort til blå

Dorte og Axel har tidligere haft et sort køkken, så den mørke farve på lågerne var ikke nyt for dem. For at lysne det lidt og give lidt liv har de valgt højskabene i eg ligesom rammerne omkring køkkenet. 
 
Elementer er fra Ikea, og fronter og bordplade i linoleum er fra Reform og begge i farven Smokey Blue. Gulvet er sildebensparket fra Thirup Parket og er lagt af Axel selv, stav for stav! Armatur og loftlamper er fra Ikea. Væglamperne er fra Artemide. Bordet er fra MA/U Studio og stolene er et loppefund. Espressomaskinen er fra Rancilio.
 
Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

Retro-runde greb

Alle fronterne er fra Reform. Dorte og Axel kunne godt lide det lidt retro-inspirerede look med runde huller som greb. Det blå linoleum er indrammet af egetræskanter, der matcher parketgulvet. 

Krukker til grydeskeer er fra Skagerak og House Doctor. Kedlen er fra Le Creuset. Flagermus-stolen er en gave. Væglampen er fra Artemide.

SE OGSÅ: Den store køkken-guide

Patina med skærebrætter og arvestykker

Fra venstre:

  • De patinerede skærebrætter har Axel selv lavet for mange år siden. De giver lidt patina til det nye køkken. 
  • Stellet Tema fra Bing & Grøndahl er arvestykker, som passer perfekt ind i det retro-inspirerede køkken.
  • Der kommer så meget sol ind ad hjørnevinduet, at det næsten fungerer som et drivhus. Krydderurterne står i plantekasser fra Ferm Living. Vasen er et arvestykke. 

Vild med Dortes køkkenstil? Find inspiration til en flot, blå køkkenstil i galleriet herunder

Galleri: Knald på blå