Tips & idéer

Få eksotisk feriestemning på terrassen

Har du ingen udlandsrejse i sigte, må du lade udlandet komme til dig. Lad dig inspirere af eksotiske himmelstrøg og skønne rejsedestinationer, når du indretter terrassen. Vælg Middelhavet, Fjernøsten eller Caribien og indret dig efter din drømmedestination. Og lad så ferien begynde.

Middelhavslook
Skab middelhavsstemning med masser af associationer til himmel og hav i form af blå nuancer, maritime symboler og kraftige rustikke tekstiler som hør og linned.
I både Sydfrankrig og Sydspanien henter man stor inspiration fra det nordafrikanske, og det kan du få glæde af på din terrasse. Udemøblerne er ofte fastbygget på stedet, så i stedet for et bord med stole omkring skal du satse
på lange udesofaer og lave loungebeds. Den perfekte base for et middagshvil eller heldagshygge på terrassen eller måske en lille fest med frisk fisk på grillen og kølig rosé i glasset. Understreg stilen med marokkansk inspirerede kakler, forskellige puder og keramik i blåtoner, og den perfekte sydlandske stemning er skabt.

 

Orientalsk oase
Find et grønt hjørne af haven, og hug stemning og stil fra Indien, Thailand og Bali. Indret med masser af lave slængemøbler og hyggelige lanterner og drøm dig til Fjernøsten.
Stilen er afslappet og farverne varme, hentet fra krydderiernes verden, fra f.eks. safran, paprika og kanel. Sats på lave møbler som små skamler, lave daybeds og dybe stole i flet, og fyld dem op med puder med orientalske detaljer. Spar ikke på hyggespredere som lanterner i træerne og i store klynger på terrassen, og brug kobber og messing som de dekorative indslag, der understreger den orientalske stemning. 

 

 

SE OGSÅ: Lav din egen havebriks af europapaller

Tropical Fever
Stilen er tropisk og eksotisk, materialerne hentet fra naturen, og farverne er støvet grøn, orange, turkis og rosa.
For at skabe det perfekte miks af den søde stemning fra 1950’ernes Florida og Caribiens pulserende liv med masser af varme, store drinks og cubanske rytmer skal du mikse indbydende fletmøbler i kolonistil med mønstre og farver inspireret af eksotiske frugter og blomster som lime, mango og ananas. Og så er det bare på med stråhatten og frem med de kulørte drinks.
 

SE OGSÅ: Terrasseinspiration - få 20 skønne eksempler her

 

Læs mere om: