Tips & idéer

Boligredaktionen: 5 tendenser vi tror på!

Det kan være svært at blive klog på de mange strømninger, der findes inden for boligindretning. Især fordi næsten alt i dag er lovligt. Alligevel kan det være rart at have nogle pejlemærker at sigte efter, når der skal ske lidt fornyelse derhjemme. Derfor har vi samlet 5 tendenser, som vi tror sniger sig ind i mange danske hjem i 2018.

5 HOTTE BOLIGTENDENSER I 2018

1. MUSEUMSPLAKATER
De senere år er det væltet frem med prints, og både fotokunst, stregtegninger og abstrakte motiver har været i trykken. Lige nu er det hotteste, du kan besmykke dine vægge med, museumsplakater – nye som gamle. Interiørbutikken Stilleben har et stort udvalg af gamle udstillings­plakater fra det franske Galerie Maeght, men du kan også slå et smut forbi museumsshoppen næste gang, du er på museum, og købe en plakat med hjem fra den udstilling, du lige har set.
Plakat fra Tàpies’ udstilling hos Galerie Maeght i 1967, h 65,5 x b 50 cm, 750 kr. Stilleben. Køb den her
Plakat fra Picasso-keramikudstilling på Louisiana i 2018, A1, 149 kr. Louisiana Shop. Køb den her
Plakat fra Lucian Freuds udstilling på Aros i 2017, h 100 x b 70 cm, 100 kr. Aros. Køb den her
 
 
2. BRUN - DEN NYE GRÅ
Brun tager måske ikke prisen som den mest sexede nuance på farvekortet, men alligevel ser vi nu, at de varme, brune nuancer vinder frem og lige så stille overtager pladsen fra de hvide og grå farver. En lys beige vil erstatte danskernes foretrukne vægfarve, lysegrå, mens de mørkere toner af brun, som jordfarver og terrakotta, vil snige sig ind på møbler og tekstiler.
Pude i hør med flæser, h 65 x  b 65 cm, 602 kr. Artilleriet. Køb den her
Kubus-stage i bruneret kobber, h 14 x b 14 cm, 1.399 kr. by Lassen. Køb den her
Vase i keramik, h 20 cm, diam. 11 cm, 300 kr. Menu. Køb den her
 
 
3. POMPØSE PLANTER
Du ved det sikkert allerede, og det lyder næsten som en gentagelse, når vi fortæller, at grønne planter er en megatrend, som ikke ser ud til at stoppe foreløbig. Det nye er størrelsen, for i takt med at tendensen har vokset sig større, har planterne bogstavelig talt gjort det samme. Vælg en plante eller et træ, som er på størrelse med dig selv, og tænk det som et alternativ til et dekorativt møbel i din indretning.
Violinfigen, 120-140 cm, 495 kr. 
Kentiapalme, 170-190 cm, 1.925 kr.
Philodendron xanadu, 50-70 cm, 315 kr.
Alle fra Greenify
 
 
4. VARM VALNØD
Mørkt træ er ikke en ny tendens, for teaktræ gjorde allerede comeback for flere år siden, men der er kommet flere mørke spillere på banen. Det lyse egetræ skal nu helst være røget mørkt, og valnød er igen blevet en træsort, som designerne hiver fat i, når de skal formgive nye møbler. 
Hylde i valnød, String Pocket, h 50 x b 60 x d 15 cm, 995 kr. String. Køb den her
Spisebord i brunt marmor og røget eg, h 74 cm, diam. 125 cm, 24.999 kr. Bolia. Køb det her
Stol i valnød, Pavilion, h 76 x b 56 x d 52 cm, 2.395 kr. &Tradition. Køb den her
 
 
5. UNIKA TIL DIT UNIKKE HJEM
Vi dyrker det unikke som aldrig før i jagten på det personlige hjem. Håndlavet keramik, puder i vintagestof og litografier lavet i begrænset antal er blot nogle eksempler på, hvordan du får unikke elementer ind i indretning­en, som du ikke ser magen til hos din veninde, næste gang I ses. 
Stor keramikkande, 795 kr., lille keramikkande, 395 kr., keramikkopper, 225 kr. Alt fra Stillebens håndlavede tableware-serie. Køb det her
Penneholder med blåt glasur, 250 kr. Studio Arhoj. Køb den her
Pude i håndlavet hørtekstil fra Japan, 950 kr. Minä Perhonen hos Stilleben. Køb det her
Keramikhånd, 375 kr. Jane Heng hos Stilleben. Køb den her
Plade af lavasten, 700 kr. File Under Pop.  Køb den her
 
Læs mere om: