victoria
Metoo

Victoria Azarenka: Inden for tennissporten bliver kvinder krænket til højre og venstre

7. september 2022
Af Silje Qvist
Foto: Andres Kudacki/AP/Ritzau Scanpix
Flere kvindelige tennisspillere fortæller nu deres historier om voldtægt og seksuelle krænkelser inden for sporten. Verdensstjernen Victoria Azarenka hylder kvinderne for deres mod.

Victoria Azarenka er en af verdens bedste kvindelige tennisspillere. Nu fordømmer hun de interne forhold inden for sporten, der ifølge flere spillere er præget af voldtægt, overgreb og seksuelle krænkelser.

Hun mener særligt, at WTA Tour skal gøre mere for at beskytte unge spillere mod misbrug fra både trænere eller andre højtstående personer i sporten. Det skriver sportsmediet Tennis Majors.

Ifølge Victoria Azarenka sker misbrug ”til højre og venstre til turneringer”.

Den hviderussiske spiller har henvendt sig til WTA Tour, der arrangerer tennisturneringerne for professionelle kvinder i tennis, og har også bedt medierne om at fortsat dykke ned i sagerne.

Den franske tennisspiller Fiona Ferro oplevede seksuelle krænkelser og voldtægt fra sin træner, allerede fra hun var teenager. Hendes træner blev i sidste uge dømt skyldig i forholdene.

En anden tidligere spiller, den amerikanske Pam Shriver, har også afsløret, at hun blev misbrugt af sin tidligere træner. Hun bakker op om Victoria Azarenkas opfordring til, at man skal gøre mere for at beskytte unge kvinder i sporten.

Det er blot to historier af mange, men Azarenka hylder sine tenniskollegers mod til at tale højt om misbruget.

”Jeg hylder hendes mod. Jeg håber, at hun kommer ud på den anden side stærkere, og at tennis ikke er ødelagt for hende på grund af hændelserne.”

Azarenka udtaler, at hvis hun selv havde en datter inden for sporten, ville hun være bekymret for, hvad der kunne ske med hende.

”Det er et meget følsomt emne, fordi du ikke ville høre disse historier, medmindre spillerne selv fortæller dem,” fortalte Azarenka reporterne til turneringen US Open og fortsætter:

”Det er vores arbejde at blive bedre til at sikre, at misbruget ikke sker. Som en del af spillerrådet er det vores første prioritering, fordi vi ser de her sårbare unge kvinder, der bliver udnyttet i forskellige situationer.”

Læs også