Halle Bailey
Samfund

Verden over kan piger genkende sig selv i Ariel. Alligevel bliver debatten ved med at køre

1. juni 2023
Af Nanna Niemann
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Hos nogen har det skabt vrede, mens det hos andre har opfyldt en længe ventet drøm, at Ariel spilles af en sort skuespiller i den nye filmatisering af Disney-klassikeren "Den Lille Havfrue". Ugens afsnit af podcasten femina update ser på reaktionerne på den nye filmatisering.

– Hun er sort, hun ligner mig!

Lige nu svømmer TikTok over med videoer af brune og sorte børns reaktioner på, at Ariel i den nye filmatisering af "Den Lille Havfrue" er sort. Det er nemlig skuespilleren Halle Bailey, der spiller Ariel.

Børnene er begejstrede over at kunne genkende sig selv. For det er de ikke vant til, når de ser Disney-film: Det er kun tredje gang, at Disney har en sort prinsesse på det store lærred.

I det nyeste afsnit af femina updates podcast taler vært Kamilla Kilias med skuespiller Malaika Berendt Mosendane om reaktionerne på filmen, og om hvorfor repræsentation er vigtigt.

For hvad betyder det egentlig med repræsentation i en Disney-film?

– Jeg synes, det betyder alt, særligt hvad angår inklusion, at så mange mennesker som muligt føler, at de er okay, og at der er plads til dem, siger skuespiller Malaika Berendt Mosendane.

Men selv om mange af reaktionerne har været positive, er valget af hovedperson også blevet heftigt diskuteret.

Podcast: femina update

Hver uge dykker vi ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig i podcasten femina update.

Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer, set gennem femina updates øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag, og du kan lytte i appen Ally, eller hvor du normalt hører podcast.

Da castingen af Halle Bailey blev annonceret første gang i 2019, blev Halle Bailey mødt af racisme og kritik fra folk, der ikke mente, at Ariel kan spilles af en sort skuespiller.

Det kom bag på Malaika Berendt Mosendane:

– Wow okay, lang vej igen. Folk reagerer på, at hun har skiftet hudfarve.

Lyt til seneste afsnit af femina updates podcast "En Mørk Ariel" her:

Læs også