klubkonger
"Klubkongerne"

Ti kvinder fortæller: Københavnske “klubkonger” har udnyttet, drugget og voldtaget teenagepiger

15. juni 2022
af Katrine Rosenbæk
Foto: Unsplash
Ti kvinder står frem i en ny dokumentar og fortæller om et ekstremt seksualiseret klubmiljø i København. Her regerer ”klubkongerne”. De udnytter helt unge piger. I nogle tilfælde voldtager de dem, lyder anklagerne.

Klubkongerne forgreb sig på dem, druggede dem, udnyttede dem og voldtog dem i nogle tilfælde.

Pigerne var teenagere, som bare gerne ville i byen.

Sådan lyder anklagen fra ti kvinder, som står frem i en ny dokumentar fra TV 2 Echo. De fortæller om et ekstremt seksualiseret miljø og en gruppe på fem mænd, de kalder for klubkongerne, som kender hinanden indbyrdes og står bag overgrebene.

En af de medvirkende kvinder, Nataia Ifill Touburg, fortæller om et overgreb, hun var udsat for som 16-årig.

Hun vågnede ved, at manden og hans ven, der var dobbelt så gammel som hende, onanerede ved hendes ansigt. Hun fortæller, at de grinte, da hun skubbede dem væk.

- Det er jo sindssygt grænseoverskridende. Jeg var virkelig ung, og de var virkelig gamle, siger Nataia Ifill Touborg i dokumentaren.

En anden kvinde, som medvirker anonymt, fortæller at hun blev voldtaget som 18-årig. Hun vågnede ved, at en ti år ældre klubkonge havde fuldbyrdet samleje med hende. Efterfølgende hævede hendes skamlæbe så meget, at hun blev opereret for en blodansamling.

Konfirmander

Flere af de medvirkende kvinder fortæller, at klubkongerne især var interesseret i helt unge piger i alderen 14-19 år. Nataia Ifill Touburg kalder det, der foregik på klubberne, for en ”objektivisering af pigebørn”.

- De sagde ting som ”jo tættere på nul, jo strammere et hul”. En af dem sagde også, at han syntes, konfirmander var noget af det frækkeste, fortæller Nataia Ifill.

Inden festen begyndte på klubben, inviterede klubkongerne pigerne ud at spise på fine restauranter, og de sørgede for, at pigerne ikke skulle betale adgang eller alkohol på klubberne.

På klubberne var der også stoffer – og mange af dem. Nogle piger indtog dem frivilligt, men ti af de kvinder, som TV 2 Echo har talt med, mistænker, at de har været udsat for drugging.

Festen fortsatte i lejligheder, når klubberne lukkede. Her samlede klubkongerne deres netværk af magtfulde mænd fra forskellige brancher og de unge piger, som klubkongerne syntes virkede mest grænsesøgende, fulde og påvirkede.

TV 2 Echo har kontaktet klubkongerne, men ingen af dem har ønsket at deltage i dokumentaren.

I alt har TV 2 Echo interviewet 53 kilder, der selv har oplevet grænseoverskridende adfærd eller været vidne til det i Københavns klubmiljø.

Læs også