tessa
Samfund

Tessa rapper om voldtægt på sit nye album. Og der er særlig én persons reaktion, der bekymrer hende

24. maj 2023
Af Aviaya Hansen
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Når Tessa rapper om voldtægt på sit nye album, er hun nervøs for, hvordan hendes forældre vil reagere på det.

Nedtællingen er i gang, for på fredag udkommer Tessas debutalbum ”Tessas hævn”. Det afslørede rapstjernen fra Vestegnen tirsdag på Instagram.

Selv om hun med garanti glæder sig til at sende sit første album på gaden, så er hun også nervøs for reaktionen på ét af numrene.

Det fortæller hun i et stort interview med Soundvenue.

Det er det sidste nummer ”Engletårer”, hvor Tessa hudløst ærligt fortæller om to voldtægter, hun var udsat for i sine teenageår.

”Først mange år efter fattede jeg, at det var voldtægt … I ved godt, hvem I er. Og det her er Tessas hævn”, rapper hun ifølge mediet på nummeret.

– Selv om det er svært, har det været vigtigt for mig at fortælle om – for min egen skyld. Men også for alle de kvinder derude, som føler sig alene med deres oplevelser. Og dem ved jeg, der er mange af, siger hun.

Men det er ikke lytternes reaktion på ”Engletårer”, som bekymrer hende. Det er hendes forældres - og især hendes fars.

– Jeg er bange for at knuse min fars hjerte. Jeg vil bare gerne tage så meget hensyn til mine forældre som overhovedet muligt. De er jo min base. Men der florerer så mange syge dynamikker, der pålægger kvinder ansvaret for de overgreb, de bliver udsat for, siger hun og fortsætter:

– Drak hun et shot for meget? Tog for udfordrende tøj på? Smilede for sødt? Og hvorfor sagde hun ikke bare fra? Jeg deler mine historier for at sætte fokus på de dynamikker, der gør, at kvinder ikke tør sige fra«, siger hun.

Det er som tidligere beskrevet Tessas første album, som har været længe undervejs.

Det er i disse dage fire år siden, hun brød gennem lydmuren med ”Snakker for meget”.

Til sommer lægger hun vejen forbi 14 danske byer, når hun drager ud på sin første turné som hovednavn, mens hun ligeledes kan ses på festivaler som blandt andet Aia Sound, Nibe Festival og Smukfest.

Denne artikel blev først bragt på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også