Tessa

Foto: Nikolaj Bransholm/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

Tessa

Tessa i opråb: ”Sjovt som vi vil slås for retfærdighed… Hvis de ligner os”

19. maj 2022
af Sofie Olivia Mørch
Foto: Nikolaj Bransholm/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix
Hun fælder endnu en tåre for Ukraine, og hun får gåsehud, når hun ser bygninger oplyst i blåt og gult – samtidig viser den massive støtte til Ukraine ifølge Tessa en kæmpe forskelsbehandling.

“Så meget omtale og vilje til handling, det er smukt men…Klinger alligevel så fucking hult. For hvor fanden er I henne, når palæstinensere undertrykkes brutalt og må kæmpe for deres land og deres hjem uden hjælp konsekvent, uden internationale konsekvenser?”

Sådan lyder en af passagerne i Tessas nye freestyle rap, som hun har lagt op på sin instagram.

Støtten og indsatserne mod krigen i Ukraine gør hende blød om hjertet, fordi det viser, hvor meget vi er i stand til at gøre for at hjælpe folk i udsatte situioner.

Men det kaster ifølge hende paradoksalt nok også lys over, hvor lidt vi tidligere har været villige til at gøre for at hjælpe folk fra verdens brændpunkter. Og derfor klinger det ifølge Tessa hult.

I rappen nævner hun, foruden Palæstina, Sydamerika, Yemen, Afrika, Myanmar og Kina som eksempler på brændpunkter i verden, lige så vel som hun italesætter flygtningekrisen med ordene: "Hvor var de åbne arme, dengang flygtningene havde sort hår og brun hud."

Hun afslutter med ordene: “Jeg græder for menneskeheden, håber på fred. Slava Ukraini. Tahrir Filastin”.

Læs også