https://imgix.femina.dk/2021-08-06/tess-holliday-2.jpg
Kropspositivisme

Tess Holliday svarer igen på kåringen 'Årets værste strandkrop': ”Jeg er fucking hot”

6. august 2021
af Bonna Haagen Pedersen
Foto: Mega
Den amerikanske tabloidavis National Enquirer har kåret "Årets 50 bedste og værste strandkroppe". Det er 2021, og det burde være slut med at publicere kropsudskammende skrald.

Man skulle tro, at selv tabloidaviser havde fattet, at de skulle få styr på deres lort og opdage, at vi lever i 2021, hvor det at kritisere andre menneskers kroppe hører hjemme i skraldespanden.

Men som Tess Holliday pointerede på sin Instagram, er det desværre ikke realiteten.

Under overskriften "Dette års 50 værste strandkroppe. Den gode, den dårlige og den grimme" havde tabloidavisen National Enquirer samlet paparrazzibilleder af en række kendte, blandt andre Tess Holiday.

Sammen med bikinibilleder af blandt andre Katie Holmes og Janice Dickinson er badetøjsbilledet af Tess Holliday placeret under overskriften ”For meget at håndtere?”.

I teksten til billedet af Tess Holliday beskriver National Enquirer hende som ”en hval”.

Det fik Tess Holliday til at svare igen på hendes instagram, hvor hun blandt andet skriver:

”Lol, jeg er blevet kåret som den værste strandkrop i år, og det gør mig vred, fordi det er 2021 og vi publicerer stadigvæk lort som det her?!!!”

”Medierne bliver altid chokeret, når kendte bryder sammen mentalt, men de fastholder urealistiske kropsidealer og påtvinger os alle en giftig slankekurs-kultur,” fortsætter Tess Holiday.

Hendes opslag, hvor hun kritiserer kåringen, har fået knap 233.000 likes.

Alle kroppe er strandkroppe

Man fristes til at tænke, at National Enquiry tror, de har patent på at bestemme, hvornår en krop er rigtig og forkert. Og der skal ikke meget til for at blive sat for skud.

Også Katie Holmes har fået et par lede ord med på vejen. Men hvad gør hende til den værste strandkrop, tænker du måske?

Jo, hun har simpelthen folder på maven, fordi hun sidder ned på sit bikinibillede.

Måske National Enquiry en dag vågner op i samme år, som os andre. Indtil da kan vi gøre dem en tjeneste ved at minde dem om det, vi andre efterhånden har forstået:

Din strandkrop er den krop, du møder op i på stranden.

Læs også